GU10 led (277)

GU10 led is een benaming voor een type spot. Led GU10 wil zeggen een GU10 fitting met een led spot. Het voordeel van een GU10 fitting is dat deze zich gemakkelijk laat vervangen in vele armaturen. De GU10 fitting past in een bajonet sluiting en kan dus door middel van een halve, draaiende beweging gemakkelijk los- of vast worden gezet.

Toon meer producten

GU10 led voordelen

GU10 led heeft een aantal voordelen ten opzichte van GU10 halogeen. GU10 led is namelijk veel zuiniger in gebruik. Ook staat GU10 led bekend om zijn lange levensduur. Deze eigenschappen zijn ten opzichte van GU10 halogeen vele malen beter. Een ander groot voordeel van GU10 led is het feit dat deze lichtbron niet heet wordt. Zeker in het gebruik van een led lamp GU10 bijvoorbeeld is dit een groot voordeel ten opzichte van GU10 halogeen.

Waarin vindt u led GU10?

Led Gu10 vindt u tegenwoordig terug in vele lampen. Voorheen was vooral de inbouwspot GU10 en dan vooral met halogeen maar inmiddels is bijna elke led lamp GU10 geworden. Led spots GU10 zijn dus spots voorzien van vervangbare led lichtbronnen. Een andere grote groep verlichting die we veel zien is de groep verlichting met ingebouwd led. Het led van lampen voorzien van ingebouwd led kan dus nooit vervangen worden terwijl dat bij bijvoorbeeld een led lamp GU10 wel tot de mogelijkheden behoord.

Led GU10 dimbaar

Of een led GU10 dimbaar is hangt af van het type GU10 zelf. Als u led spots GU10 aanschaft is het bijzonder praktisch als deze ook echt dimbaar zijn. Voor een led GU10 dimbaar betaald u wel iets meer maar het is fijn als u de lichtsterkte kunt aanpassen aan elke sfeer. Zoekt u voor uw led lamp GU10 of led spots GU10 dimbare lichtbronnen? Kijkt u dan eens op onze site bij de lichtbronnen. Daar vindt u vele GU10 led lichtbronnen welke te verdelen zijn in led GU10 dimbaar of niet dimbaar. Ook de lichtopbrengst van een GU10 led kan verschillend zijn.