Oosterse lampen

Oosterse lampen zijn echte sfeermakers. Een oosterse lamp in uw interieur voegt een sfeervol, oriŰntaals, mystiek sfeertje toe. Als we denken aan oosterse lampen dan denken we automatisch aan het sprookje van 1000 en 1 nacht. De romantiek staat bij een oosterse lamp voorop. Terwijl we de moza´ekpatronen kleurrijk voor ons zien ruiken we in gedachte de geur van wierook en oosterse klanken voeren ons mee naar verre bestemmingen.

14 producten gevonden

Oosterse lampen en het sp effect

Oosterse lampen staan bekend om hun kleurrijke patronen welke vaak verkregen worden door mozaiekpatronen. Naast heel kleurrijk kunnen deze patronen ook op een andere manier worden benadrukt. In het assortiment van Rietveldlicht vindt u oosterse lampen die niet kleurrijk zijn maar wel degelijk voorzien zijn van oosterse sferen. De oosterse lampen zijn namelijk voorzien van diverse openingen in het armatuur. Hierdoor ontstaat een bijzonder sfeervol effect wanneer de oosterse lamp brandt. Het patroon van de oosterse lamp wordt namelijk weergegeven op de wand of het plafond in de directe omgeving. Dit verschijnsel noemen we sp verlichting. Hiermee wordt shadow projection bedoeld.

Oosterse lampen, een groot begrip

Oosterse lampen kunnen heel divers zijn van vormgeving en uitvoering. De benaming oosterse lamp is echter ook algemeen te noemen. Andere benamingen welke aan de groep oosterse lampen refereren zijn bijvoorbeeld; Marokkaanse lampen, Arabische lampen of moza´ek lampen. Deze lampen hebben over het algemeen dezelfde eigenschappen; sierlijk, sfeervol, meestal kleurrijk of voorzien van een sp effect. Oosterse lampen hebben hoe dan ook een opvallend karakter en staan garant voor een sfeervolle verlichting.

Oosterse lampen en led

Alhoewel oosterse lampen de indruk wekken wat ouderwets te zijn is dat voor de verlichting zelf zeker niet perse noodzakelijk. Als u kiest voor het nostalgische karakter van een oosterse lamp kunt u dit gerust combineren met een moderne led verlichting. Oosterse lampen zijn voorzien van een standaard fitting. U kunt op deze manier zelf een keus maken in de lichtbron die u wenst te gebruiken. Een led lichtbron is natuurlijk het meest van deze tijd. Door een led lichtbron te gebruiken kunt u uw oosterse lamp uren laten branden. Led is namelijk zeer zuinig in gebruik en staat bekend om de lange levensduur. Tevens wordt de oosterse lamp niet overdreven heet als u kiest voor led verlichting. Een oosterse lamp is erg mooi als deze wat zachter licht geeft. Zo krijgt u nog meer sfeer. Mocht u dus voor led kiezen in uw oosterse lampen dan is het belangrijk om te kijken naar een laag wattage of om te kiezen voor een dimbare led lichtbron. Zo kunt u uw oosterse lampen altijd aanpassen naar het gewenste sfeerbeeld.

Oosterse lampen overal

Oosterse lampen zijn eigenlijk heel goed te plaatsen in uw woning. Een oosterse lamp hoeft niet perse aan te sluiten op de rest van de verlichting maar kan ook gezien worden als een uniek stuk in uw interieur. Zo kan een oosterse lamp voor een warm welkom zorgen als hanglamp in uw hal. Maar ook op het toilet kan een oosterse lamp bijzonder sfeervol zijn. Zeker een oosterse lamp met sp verlichting komt hier goed tot zijn recht. Een groter model is ook leuk als lamp boven een tafel terwijl de kleinere oosterse lampen als tafellampjes een eyecatcher zijn in uw interieur. Oosterse lampen zijn bijzonder goed geschikt in de slaapkamer. Romantische taferelen ontstaan door gebruik te maken van oosterse lampen.

Oosterse lamp tijdloos

Een oosterse lamp laat zich gemakkelijk plaatsen. Of u nu een modern of een klassiek interieur heeft een oosterse lamp kan altijd een toevoeging zijn. Een oosterse lamp staat namelijk geheel op zichzelf en hoeft daarom niet gecombineerd te worden met specifieke elementen. Een oosterse lamp is tijdloos bovendien en is dus niet afhankelijk van een trendbeeld. Of u kiest voor een oosterse lamp is dus echt afhankelijk van een persoonlijke smaak. De tijdloze oosterse lamp zal hierdoor nooit verdwijnen en een begrip blijven in de verlichting.