Art deco hanglampen (5)

Art deco hanglampen zijn terug van weggeweest. Tegenwoordig zien we deze stijl weer overal terugkomen. De art deco hanglampen geven uw interieur een huiselijk gevoel. Kies de art deco hanglamp die bij u past!

Art deco hanglampen voor uw interieur

Art deco hanglampen zijn meer dan een bron van licht. Het is een essentieel onderdeel van het interieur. Ze kleden een ruimte verder aan en leggen accenten op de delen in de ruimte die belangrijk zijn. Hierdoor kunt u de sfeer van de ruimte bepalen en de focus verleggen naar wat u wilt laten zien. Art deco hanglampen kunnen worden gezien als trendy, vintage lampen maar ook design lampen kunt u tegenkomen voorzien van een Art deco stijl.

Art deco hanglampen laten oude tijden herleven

Het design van art deco hanglampen voelt aan de ene kant bekend maar tegelijkertijd vernieuwend aan. Het design van deze antieke hang stamt namelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw, maar laat tegelijkertijd de dynamische ontwikkelingen van de moderne tijd zien. De art deco hanglampen staan bekend om de strakke en eenvoudige vormen en heldere kleuren. Het design is simpel maar gedurfd en vormt uiteraard een prachtige combinatie met meubels in dezelfde stijl. De vernieuwde, art deco hanglampen van nu zijn alles behalve tijdelijk. De art deco hanglampen zijn tijdloos en passen in verschillende interieurstijlen.

Oneindige mogelijkheden met art deco hanglampen

RietveldLicht geeft u een brede keuze in design lampen voorzien van een art deco stijl. Er kan gekozen worden voor een art deco hanglamp voor boven de eettafel, waar een huiselijke sfeer mee gecreëerd kan worden en het eetgedeelte uitnodigend kan worden gemaakt. Maar u kan in deze lampenwinkel ook kiezen voor een art deco plafondlamp of een art deco wandlamp. Art deco wandlampen zorgen voor een speelse uitstraling en maken de ruimte groter. Art deco plafondlampen kunnen in iedere ruimte worden gehangen. Ze zijn prachtig in een hal, maar ook in een keuken of slaapkamer zijn deze art deco plafondlampen een prachtige toevoeging. Ze overheersen niet in de ruimte maar geven de ruimte wel een stijlvolle uitstraling. Een goede keuze dus.

Art deco verlichting

Art deco hanglampen mogen misschien een antieke uitstraling hebben maar de lichtbron zelf is alles behalve antiek tegenwoordig. Ook in de art deco hanglampen kunt u kiezen voor een moderne led lichtbron. Zo kunt u uw art deco hanglamp met een gerust hart uren laten branden zonder dat u bang hoeft te zijn voor een enorm stroomverbruik. Een led lichtbron gebruiken in een art deco hanglamp heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van een ouderwetse gloeilamp of spaarlamp. Een led lichtbron als art deco verlichting geeft een warme gezellige lichtweerkaatsing en is zeer zuinig in gebruik. Tevens staat een led lichtbron bekend om zijn lange levensduur. Een ander groot voordeel is dat een led lichtbron als art deco verlichting niet extreem heet wordt. Zeker in gesloten armaturen die we vaak tegenkomen in art deco hanglampen is dit een groot voordeel.

Art deco wandlamp

Art deco hanglampen en art deco wandlampen zijn erg trendy. Ze hebben een authentieke uitstraling die verwijst naar de Gispen stijl. Art deco hanglampen en art deco wandlampen zijn erg herkenbaar door uiterlijke kenmerken die verwijzen naar de Gispen stijl. Zo is het glas vaak wit van kleur en heeft een matte uitstraling. Over het algemeen oogt het armatuur strak en eenvoudig. Als art deco hanglamp zien we vaak de witte, opalen glasbol die verwijst naar deze stijl. Als art deco wandlamp valt de afwerking met een trapvormige “kraag” aan het glas meer op. Ook dit glas is mat wit van kleur. In art deco wandlampen zijn meerdere variaties mogelijk. Voor een hanglamp art deco is dit wat moeilijker.