• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Lichtbronnen

Mooie lamp gevonden? Dan is het nu tijd om die mooie lamp af te maken met de (voor u) juiste lichtbron. In ons assortiment vindt u verschillende soorten lichtbronnen die passen bij de lampen die wij u aanbieden. Bij elk armatuur staat aangegeven welk type lichtbron past. Vroeger moest u nog goed kijken naar of u nu een gloeilamp nodig had of toch halogeen lampjes. Met de komst van de LED lamp is dat verleden tijd. Of u nu een GU10 lamp nodig heeft, een E27 lamp of een G9 lamp, het is in ieder geval altijd een led lamp. De grote vraag is nu alleen nog of u veel licht nodig heeft of juist sfeerlicht, of u houdt van warm licht of van koud licht. Ziet u door de lichtbronnen het licht niet meer? De filters hieronder helpen u de juiste lamp te vinden. Tip: kies allereerst de fitting van de lamp die u nodig heeft. Zo krijgt u direct alle lampen te zien die qua lampen fitting in uw lamp passen.

Toon meer artikelen

Nog 24 artikelen

LEDlampen

Halogeen lampjes zijn al geruime tijd vervangen door onder andere GU10 led lampen. GU10 LED lampen geven mooi licht en zijn in verschillende wattages, lumen (lichtopbrengst) en lichtkleuren te verkrijgen. Van daglicht tot aan heel warm en sfeervol licht. Bovendien zijn ze energiezuinig en duurzaam, want ze verbruiken en veel minder energie én ze hebben een langere levensduur. De meeste GU10 led lampen zijn dimbaar. Let wel goed op welke dimmer u nodig heeft om de led lamp te kunnen dimmen. Dit staat op onze website in ieder geval altijd aangegeven in de omschrijving. Geen dimmer, wel sfeer? Kies dan voor een GU10 led lamp met drie standen. Deze GU10 led lampen ‘dimt’ u in drie stappen met uw bestaande schakelaar. Handig!

Soorten lichtbronnen

Er zijn verschillende soorten lichtbronnen, maar inmiddels zijn deze vrijwel allemaal vervangen door led lampen. De belangrijkste vraag, als u op zoekt bent naar een lichtbron voor uw lamp, is dan ook welke fitting de led lamp moet hebben. Het is een vraag die we heel vaak stellen. De meeste mensen weten wel wat ze zoeken en nodig hebben. Vaak is het een zogenaamde E27 fitting. Bij de ouderwetse gloeilamp werd gesproken over een dikke fitting of grote fitting. Lampen met een e14 fitting werden dan lampen met een kleine fitting genoemd. Led lampen met een e27 fitting zijn er in verschillende Wattages, lumen en lichtkleuren. Maar ook in heel veel verschillende vormen en maten. Een grote led bulb e27 geeft een heel ander effect in een hanglamp van glas dan een ‘peertje’ in een normale maat. Zo zijn E27 led lampen tegenwoordig echt onderdeel van het design en stijl van een lamp. In minimalistische lampen, zoals een pendellamp, spelen deze LEDlampen zelfs de hoofdrol.