Bedlampen (85)

Bedlampen in de slaapkamer? Een slaapkamer is pas compleet met mooie bedlampen. Bedlampen geven sfeer en gezelligheid en zorgen voor een comfortabele sfeer. In elke slaapkamer is een hoofdverlichting aanwezig. Dit kan een hanglamp of plafonniere zijn of bijvoorbeeld spotjes voor de kledingkast. Deze verlichting is altijd fel en functioneel, men moet ten slotte een overzicht hebben in de kasten op een slaapkamer.

Toon meer producten

Bedlampjes daarentegen mogen zacht en gezellig zijn. Ze branden pas op de momenten dat u daadwerkelijk in bed ligt tenslotte. Bedlampjes kunnen bijdragen tot romantische taferelen. Bedlampjes zijn ook erg praktisch als u bijvoorbeeld nog even wilt lezen voor het slapen gaan of als u er s nachts even uit gaat. Door de zachte verlichting van bedlampjes stoort u uw partner minder snel als u het bed verlaat.

Zuinige bedlampen

Bedlampen zijn er in vele soorten en uitvoeringen. Ook qua verlichtingsbron zijn er vele mogelijkheden. Vroeger was een bedlampje altijd voorzien van een gloeilampje of halogeen verlichting. Tegenwoordig zijn de meeste bedlampjes voorzien van led verlichting. Led bedlampen zijn zeer zuinig in gebruik en staan bekend om de lange levensduur. Een ander voordeel is dat het armatuur van een led bedlamp niet erg heet wordt. Led bedlampen kunnen voorzien zijn van ingebouwd led of geschikt zijn voor vervangbaar led. Ingebouwd led heeft als voordeel dat dit weinig ruimte nodig heeft. Bedlampen met ingebouwd led zijn vaak strak en minimalistisch van design. Wat ook een trend is op bedlampen gebied is een bedlamp aan de wand achter uw bed. Vaak is dit model bedlamp voorzien van een extra leeslampje dat bevestigd zit aan een flexibele arm. Zo kunt u de bedlamp als leeslamp gebruiken. Vanwege de kleine, gerichte lichtbundel die u dan gebruikt bent u uw partner zo min mogelijk tot last. Ondanks het kleine verbruik van bedlampen ten opzichte van andere soorten bedlampen geven led bedlampen toch voldoende licht en zijn ze sfeervol bovendien. Bedlampen met led verlichting hebben zeker de toekomst.

Bedlampen als leeslampjes

Bedlampen moeten niet alleen sfeer geven maar ook functioneel zijn. Veel mensen vinden het prettig om nog wat te lezen voor het slapen gaan en dan biedt een goede bedlamp zeker uitkomst. Als eerst kunt u een keuze maken tussen twee soorten bedlampen. Zo zijn er bedlampen die men op het nachtkastje zelf plaatst maar er zijn ook bedlampen die men achter / naast het bed op de wand plaatst. Als u een keus heeft gemaakt in de voor u meest prettige bedlamp dan is belangrijk dat u zich afvraagt wat u van de bedlamp verwacht. Zoekt u meer felle verlichting of toch een sfeerverlichting? Wilt u een smalle lichtbundel die u echt op uw boek / kussen kunt richten of mag de verlichting ook best wat breder zijn? Als u weet welk type bedlamp bij u past kunt u een keus maken in het model. Bij Rietveldlicht vindt u bedlampen in diverse stijlen; van strak modern tot landelijk klassiek. Eventuele filters kunnen het zoeken naar uw bedlamp vereenvoudigen. Wilt u de bedlampen in het echt komen bekijken? Dan bent u van harte welkom in onze showroom in Sliedrecht. Deskundige medewerkers staan voor u klaar, ook via onze helpdesk.

Bedlampen op een kinderkamer

Bedlampen voor een kinderkamer zijn erg belangrijk. Zeker voor de kleinere kinderen kan een bedlampje dat aanblijft zeer geruststellend zijn. Wij hebben geen aanbod in echte kinderlampen maar zijn van mening dat veel van onze bedlampjes ook geschikt zijn op kinderkamers. De verlichting moet zacht en sfeervol zijn zodat de juiste sfeer ontstaat voor uw kind. Met de juiste sfeer is ontspannen een stuk aangenamer en zeker voor kinderen is dit een belangrijk gegeven. Bedlampen voor kinderen moeten ook extra veilig zijn. Sommige armaturen kunnen heet worden in combinatie met bepaalde lichtbronnen. Halogeen verlichting maar ook gloeilampen kunnen kindervingers naar verbranden. Voor een kinderkamer adviseren wij u het liefst bedlampen met led verlichting. Ze gaan lang mee en worden niet heet. Tevens zijn deze led bedlampen zeer zuinig in gebruik en dat is niet onbelangrijk aangezien bedlampjes op kinderkamers vaak vele uren branden in de nacht.

Bedlampen met dubbele schakelaar

Een nieuwe trend op bedlampen gebied zijn de bedlampen met een dubbele bediening. Twee kappen of spots zitten op een armatuur dat achter uw hoofdeind op de wand wordt bevestigd. Deze bedlampen worden los van elkaar bediend zodat beide partners hun eigen lampje hebben. Vaak zijn deze bedlampjes flexibel zodat de lichtbundels apart van elkaar gericht kunnen worden.

Verschillende stijlen bedlampen

Bedlampen zijn er in diverse stijlen en uitvoeringen. Of u nu op zoek bent naar moderne, klassieke, stoere, minimalistische of landelijke bedlampen, u vindt het vast bij Rietveldlicht. Ook in materiaalsoort is er veel mogelijk. Naast de originele, stoffen bedlampjes is er ook aanbod in vele andere materiaalsoorten. Bedlampen van keramiek, kunststof, hout, beton, metaal of zelfs touw, de mogelijkheden zijn legio. Het leuke van deze bedlampjes is dat veel verschillende materiaalsoorten goed met elkaar samen gaan. Wat dacht u bijvoorbeeld van koperen bedlampjes op een betonnen wand? Of bedlampjes van touw boven uw meer klassieke nachtkastje? De keuze voor mooie bedlampen hoeft niet heel moeilijk te zijn. Verschillende stijlen kunnen vaak leiden tot het mooiste resultaat.

Dimbare bedlampen

Ook in dimbare bedlampen is er een en ander mogelijk. U zou uw bedlampen kunnen aansluiten op een stekkerdimmer. U bent dan wel afhankelijk van de toegepaste lichtbron. Niet elke lichtbron is namelijk dimbaar. Een andere optie is de keuze voor bedlampen voorzien van een ingebouwde dimmer. Dimbare bedlampen kunnen voorzien zijn van een wandschakelaar welke door middel van een draaiknop te dimmen is. Ook zijn er bedlampen welke voorzien zijn van een touch dimmer. Door middel van aanraking op het armatuur zal de lichtsterkte wijzigen. Ook het aan - en uitzetten werkt op deze manier. U hoeft dus nooit te zoeken naar een snoerschakelaar want door een eenvoudige aanraking op het armatuur reageert de bedlamp direct. Kijkt u maar eens in ons aanbod bedlampen en laat u verrassen door de mogelijkheden.