• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

De luxe uitstraling van glas

De feestdagen zijn alweer even voorbij en alle kerstspullen zijn weer opgeruimd. Maar dan lijkt alles kaal en donker en saai, dus dan gaat het bij mij alweer kriebelen. Dus mooie nieuwe planten in huis gehaald, maar ik wilde toch ook meer licht. En dan het liefst ook eens in de keuken. Ik heb een kookeiland en daarboven hing een industriële lamp die naar beneden schijnt. Ik dacht destijds, dat is fijn, dan heb ik voldoende licht op mijn werkblad en het is ook nog knus. Maar ik vond het eigenlijk altijd best donker in de keuken en dat knusse was daardoor ook ver te zoeken. Dus het werd tijd voor wat anders.

Nu heb ik ook een bar aan mijn eiland en met verjaardagen staan we eigenlijk altijd met velen om het eiland heen. Heel gezellig, dus ik dacht ik ga op zoek naar een wat gezelliger bar sfeertje. Het liefst meerdere lampjes, niet te donker, maar juist wat luchtiger. Toen vond ik deze lamp met drie doorzichtige glazen bollen. In een zilveren kleur, zodat hij goed past naast mijn afzuigkap en boven de kranen. Wel wilde ik er mooie warme lichtbronnen in hebben, zodat je echt een mooi warm en gezellig licht hebt.

Mijn voorkeur voor glas is gekomen, sinds ik jaren geleden in Venetië was en een excursie deed naar de daarbij gelegen eilanden.

Glas is wel echt een van mijn favoriete materialen. Glazen lijstjes, glazen boxen, glazen vazen. Het geeft vaak een mooie, luxe uitstraling. Mijn voorkeur voor glas is gekomen, sinds ik jaren geleden in Venetië was en een excursie deed naar de daarbij gelegen eilanden. Waaronder Murano, hier wordt het glas echt geblazen. Wat een vakmanschap en wat een prachtige dingen worden daar gemaakt. Als ik mijn nieuwe lamp een naam mag meegeven dan noem ik hem ‘Trio Murano’ , een beetje als ode aan deze prachtige ambacht. Maar ook aan het prachtige land Italië, dat nog altijd mijn favoriete vakantieland is.

De lamp hangt inmiddels. Ik ben er echt heel blij mee. Hij past heel mooi in de keuken en geeft ook echt die sfeer waar ik op gehoopt had. Hij staat eigenlijk iedere avond gewoon de hele avond aan. Mede door de mooie lichtbronnen die erin zitten geeft het een heel gezellige en luxe uitstraling. En omdat de bollen van wit glas zijn, blijft het wel luchtig. Hier zullen we heel lang plezier van gaan hebben. Op naar het volgende feestje!

Liefs, Nicole