• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Donkere dagen voor Kerstmis

Het is weer december. Ook wel feestmaand genoemd. In december draait het om warmte, gezelligheid en licht. Samenzijn met familie en vrienden, eten, drinken en cadeautjes. December wordt ook wel kerstmaand, wintermaand of donkere maand genoemd.

Omdat de dagen rond Kerst donker zijn hebben we met elkaar bedacht om ons huis binnen en/of buiten te versieren met lichtjes. Binnen de kaarsjes aan, een kerstboom vol met lichtjes en buiten fonkelende lampjes rondom ons huis. De donkere dagen zorgen ervoor dat we het licht goed kunnen zien.

Zelf was ik dit jaar vroeger dan ooit met het optuigen van onze kerstboom. Niet persé om langer te genieten van de kerstsfeer in huis. De reden was dat ik eind november onze prachtige ceder kerstboom op de kop wist te tikken. Dus wilde ik er ook zo snel en lang mogelijk van genieten.

Met natuurlijke materialen kun je eindeloos combineren.

Tijdens het stijlen en schuiven kwam de wens naar boven om op zoek te gaan naar een (lees)lamp. Ik zocht een lamp die past in mijn interieur waar natuurlijke materialen een must zijn. Met natuurlijke materialen kun je eindeloos combineren en verveelt nooit. Hoewel ik dol ben op warme kleuren gaat mijn voorkeur uit naar naturel. Al snel kwam ik uit bij deze mooie witte vloerlamp. Ik had de keuze uit vele kleurcombinaties maar koos voor wit. Wit past overal bij en verveelt nooit. Omdat ik graag verander in mijn interieur bedacht ik dat de voet van deze vloerlamp ook prachtig te combineren is met de kap van de vloerlamp die hier al langer in huis staat. De combinatie met de rotan kap is prachtig. Zelfde voet, andere kap.

Omdat de lamp in hoogte verstelbaar is, is hij ideaal om als leeslamp te gebruiken. Ik schuif de lamp omlaag als ik een boek of mijn krantje lees en weer omhoog als hij gewoon sfeer mag geven. De aan/uit knop op de fitting zorgt ervoor dat je niet steeds de stekker erin en eruit hoeft te trekken.

Dit jaar vier ik kerst met mijn gezin en ouders hier thuis. De voorbereidingen voor het 4 gangenkerstdiner zijn in volle gang. De verlichting in huis maakt de sfeer compleet. Ik wens iedereen een fijne kerst vol warmte, gezelligheid en licht.

Liefs, Jacqueline

Jacqueline Lemmen