• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Een warm welkom met deze Catch of the Day

Toen we bij de bezichtiging, nu al weer dik drie jaar geleden, onze huidige woning binnen liepen, vielen we al gelijk als een blok voor dit huis. Wat een fijne binnenkomer zo’n mooie hal! De naturel houten trap met lambrisering, zelfgemaakte smeedijzeren trapleuning en vooral de mooie tegels op de vloer. Zelfs de Maastrichtse Ster hadden de vorige bewoners hierin verwerkt. We vonden het meteen prachtig! Ook de rest van het huis, en de grote tuin, vielen in de smaak, dus sindsdien wonen wij hier met veel plezier.

Een likje verf hier en daar, maar verder hoefde er gelukkig weinig aan de woning te gebeuren. En omdat we uit een gemeubileerd appartement kwamen, namen we ook het één en ander over van de oud bewoners, waaronder de glazen kroonluchter die in de hal hing. En ondanks dat deze hier best mooi paste, is het nooit echt mijn smaak geweest. Dus op mijn wensenlijstje stond al een tijdje een nieuwe lamp voor in de gang.

Een warm welkom dus bij binnenkomst met deze nieuwe eyecatcher, oftewel: “Bari, the Catch of the day!”

Nu is het dan zover! Aan het plafond in onze mooie hal hangt nu ook eindelijk een mooie lamp. En wel hanglamp “Bari” van Rietveld Licht, vernoemd naar een oude havenstad in de hak van Italië. De lamp doet me namelijk denken aan het visnet waarmee de vissers dagelijks terugkeren van zee met hun verse vangst. Daarnaast straalt hij robuustheid en eenvoud uit, maar is ook aan de andere kant helemaal van deze tijd. Woorden die kenmerkend zijn voor deze authentieke, maar ook moderne stad, in het steeds populairder wordende Puglia. Een mooiere regio in Bella Italia, en zo ook een mooiere naam voor deze stoere hanglamp, kon ik dan ook niet bedenken.

Ik was in mijn zoektocht naar de ideale lamp, vooral op zoek naar een lamp met een open structuur. Zo verlicht “Bari” de gehele hal en schijnt ook door naar boven. Handig als ik even snel de trap op moet om daar iets te pakken. Daarnaast zocht ik een lamp in een rustige kleur en met een ruw uiterlijk, het hoefde niet te netjes. Ik vind hem namelijk zo perfect passend bij de oude tegels op de vloer en de structuurverf op de muren. Het is een tijdloze lamp en deze zal daarom niet snel vervelen. Eerst was mijn tekstbord achterin altijd de eyecatcher, maar ik weet zeker dat nu deze prachtige lamp van Rietveld Licht alle aandacht naar zich toe trekt. Een warm welkom dus bij binnenkomst met deze nieuwe eyecatcher, oftewel: “Bari, the Catch of the day!”

Liefs, Iris

Iris de Vries