• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Eigenzinnig, gemakkelijk, en boordevol design

Ik heb een luie stoel. Zo’n heerlijk grote, zachte luie stoel waar je diep in wegzakt en nooit meer uitkomt. Zo’n stoel waar je op in slaap valt, filmpjes kijkt en boekjes leest. Hij ziet er niet uit die stoel. Maar hij is mooi van lelijkheid. Want hij zit zo lekker. Ik heb geprobeerd hem weg te doen. En er iets uber-stylish voor in de plaats te zetten. Dat heb ik even vol gehouden maar ja de macht van die stoel hè; ik miste hem! Dus kwam hij weer terug in de woonkamer. In wel mijn heerlijke hoekje met antieke frummeltjes, aandenkens aan mijn opa’s en oma’s, aan onze verre reizen en aan ons thuisland Australië. Ik heb hem mooi aangekleed met pracht kussentjes, een mooi plaid, en soms een houten bankje hier, poefje daar, je kent het wel. En het staat allemaal prima zo. Alleen was het hoekje wel een beetje donker! En aangezien ik toch echt moet toegeven dat ik op die leeftijd gekomen ben waar ik ofwel mijn armen moet laten verlengen ofwel gewoon aan de bril moet (dat laatste is het geworden want dat was net iets praktischer), heb ik gewoon meer licht nodig om te lezen.

Daarom noem ik deze lamp ‘Torino’ , naar mijn nieuwe lievelingsstad in Italië.

Dus ging ik op zoek naar de ideale leeslamp voor bij mijn luie stoel. Ik wilde een lamp met een beetje hoogte (mijn plafond is 3.5 meter hoog, een lage lamp ziet er niet uit), lekker stoer, maar ook weer niet te overdreven in vormgeving zodat mijn mooie lelijke luie stoel er als een vlag op een modderschuit naast staat. Deze staande lamp is echt perfect. Hij is prachtig, subtiel, maar zo mooi vormgegeven. Het led-lampje geeft schitterend licht en hij is heel gemakkelijk te stellen in de positie die jij het fijnste vindt. Echt een perfecte leeslamp voor bij mijn luie stoel.

Ik hou er wel van, functionaliteit, gemoedelijkheid, bescheidenheid maar boordevol design en zelfvertrouwen. Het deed me denken aan mijn weekendje weg in Turijn. Ik was nog nooit in deze Noord Italiaanse stad geweest maar ik was meteen verliefd op de sfeer, de gemoedelijke gezelligheid, ordelijkheid (niet zo standaard in Italië) maar vol met designer winkeltjes en mooie spulletjes. Past dus precies in mijn straatje. Daarom noem ik deze lamp ‘Torino’ , naar mijn nieuwe lievelingsstad in Italië.

Perfect leeshoekje!

Wat denken jullie, is het nu een perfect plekje om een boekje te lezen? Ik vind van wel! Kijk eens in de collectie om jouw perfecte lamp te vinden!

Liefs, Marieke

Marieke Rijksen