• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Natuurlijk, stoer en lekker eigentijds

Ik houd wel van een tikkeltje anders. Stoer, eigenwijs maar niet al te gek. Mijn huis is geen carbonpapiertje, geen copy paste interieur. Ook heb ik een voorliefde voor het gebruik van natuurlijk materialen. En dan vooral van combinaties maken die je niet altijd verwacht. In onze grote woonkeuken vind je vele natuurlijke materialen terug. Er is de oude eikenhouten vloer die door het hele huis doorloopt, de marmeren keuken met gigantisch keuken eiland en betonnen kastjes, en dan natuurlijk de absolute blikvanger van het geheel; de enorm hoge bakstenen muur van tweedehands bakstenen. Niet helemaal gaaf, niet perfect, maar daarom juist oh zo prachtig.

Stoer leer met stoer baksteen; een match made in heaven

Eigenlijk heeft zo’n muur helemaal niks nodig. Het is al een kunstwerk op zich. Er staat een pracht van een blauwe bank voor en het is mijn favoriete plekje in mijn huis. Hier geniet ik van mijn eigen momentjes, voordat ik de kinderen van school ga halen bijvoorbeeld. Om de muur heb ik heb er een frame laten zetten zodat het als een echt kunstwerk omlijst is. In deze lijst zitten spotjes. Als het donker is, en deze spotjes staan aan, dan komt de muur echt tot leven. De schaduwen dansen over de imperfecte prachtige bakstenen. Maar de muur is hoog, zo’n vier meter. En licht moet leven, op verschillende hoogten. Een mooie hanglamp op ooghoogte doet precies dat. Maar welk materiaal, dat net zo natuurlijk is als baksteen, hout en alle andere materialen in de keuken, is nu de perfecte combi met deze muur? Juist. Leer. En ik viel dus als de spreekwoordelijke baksteen voor deze leren hanglamp. Wie had dat gedacht, een pracht van een leren lamp in de collectie!

Deze hanglamp is lekker stoer en robuust, net zoals de vervallen bakstenen. Het steekt mooi af, is weer iets anders dan anders en voegt zoveel interesse toe aan deze toch al blikvanger van een muur. Het doet me denken aan het prachtige cognac leren biker jasje dat ik jaren geleden kocht op de markt in Florence. Dat was ook al zo stoer maar tegelijkertijd zo chic en heb ik altijd met veel plezier gedragen. Dus ik geef deze pracht van een lamp de naam Firenze , de Italiaanse naam van de stad van het leer.

Wat denken jullie, is het een match made in heaven? Het stoere leer met de stoere bakstenen? Ik vind van wel! Kijk eens in de collectie om jouw perfecte lamp te vinden!

Liefs, Marieke

Marieke Rijksen