Schemerstrijd!

8 mei 2018

Terwijl het voorjaar steeds verder zijn intrede doet besef ik mij dat de tuin zich ontwikkeld tot mijn rustpunt. Ondanks de drukke dagen kan ik na thuiskomst van kantoor nog heerlijk genieten van de ondergaande zonnestralen. Wat ben ik blij met de zomerse dagen die zich al presenteren in het voorjaar. Dit is het gevoel dat ik zo lang mogelijk wil benutten. Ondanks de lekkere temperatuur treedt de duisternis nog wat vroeg in en ik besluit dat het tijd is voor uitstel van dit moment.

Ik kies voor modern en trendy maar zeker met de juiste sfeer. Verlichting in de tuin is absoluut sfeerbepalend zowel voor de tuin als voor mijn humeur. De strakke, moderne wandlantaarn van mijn keuze staat prachtig op zowel de schutting als de muur. Ik besluit er vier in harmonie te verdelen. Als lichtbron kies ik voor een heldere led lichtbron in een warme lichtkleur, voorzien van schemerschakelaar. Vanaf nu ontsteekt het licht zich zodra de schemering zijn intrede doet en kan ik dus in mijn relaxmodus blijven hangen.

Doordat de lichtbron slechts 4,5 Watt verbruikt voel ik me tevens geen milieu verspiller en laat ik mijn verlichting vriendelijk en verantwoord branden in de donkere uren. Dat was vroeger wel anders toen we nog geen led hadden maar gloeilampen en halogeen.

Een andere fijne eigenschap van led betreft de lange levensduur; ook dat klinkt mij als muziek in de oren; voorlopig heb ik hier geen omkijken meer naar! Terwijl ik mijn hoofd tevreden laat rusten in de stoel aanschouw ik het eindresultaat. Een simpele verandering die tevens ruim haalbaar was in mijn financiële budget.

Ik neem een slok van mijn te zoete witte wijn en in gedachten zeg ik de volgende woorden; Sur la vie! Het leven is heerlijk, zelfs in mijn doorsnee achtertuin waar kleine geluksmomenten bijdragen tot een heerlijk gevoel.

Spontane groet,

Renate

Foto van Renate