• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Stijlvol, karakter en een tikkeltje rebels

Na ons huis van top tot teen verbouwd te hebben, was de logeerkamer als laatste aan de beurt om volledig aangekleed te worden. Ik heb deze expres neutraal gehouden. Een interieur moet groeien, en ik had wat tijd nodig om er over na te denken wat de juiste uitstraling zou moeten zijn voor deze kamer. Toen ik de kamer schoon maakte nadat we er 9 weken lang gasten in hadden gehad (jaja, ik verdien een lintje) zag ik het ineens voor me, de visie voor deze logeerkamer. Nu moest ik het alleen nog tot uitvoering brengen.

Het was een blank canvas, met neutrale kleuren, een groot raam wat schots en scheef staat; de charme van een oud pand. Mijn stijl is industrieel chic, maar in de slaapkamer mag dat allemaal net iets zachter. Wat rustiger. Dus zacht tapijt, heerlijk plaids en kussens en zachte structuren. Maar het zou niet bij mijn stijl passen als er niet wat stoerdere elementen in werden aangebracht. Je hebt echt wel dat beetje oempf nodig, datgene wat er uitspringt en je kamer persoonlijkheid geeft. Die wow factor. Het behang als bedbord was een goede start, bracht het hoognodige contrast in de kamer. Meteen was er een stoerdere uitstraling. Maar toch miste er iets, een extra laagje. Een statement hanglamp moest het geheel samenbrengen, en invulling geven aan het contrast, de kleuren en textuur.

Maar toch miste er iets, een extra laagje. Een statement hanglamp moest het geheel samenbrengen, en invulling geven aan het contrast, de kleuren en textuur.

Deze prachtige zwarte stoere hanglamp van Rietveld licht doet precies dat, zonder te overdadig aanwezig te zijn. Ik heb deze lamp omgedoopt tot de ‘Catania’ , naar de stad op Sicilië waar ik zo van hou om de gedurfde keuzes, geraffineerdheid zonder het van de daken te schreeuwen, sprankelende persoonlijkheid en uber stijlvolle uitstraling. Precies wat ik zocht voor de slaapkamer. Dit past bij mij en bij mijn huis; stijlvol, karakter en een tikkeltje rebels. Het maakt het plaatje helemaal af. Precies op tijd voor de volgende logeergasten. En waar komen die vandaan? Ja je raadt het al; het zijn onze vrienden uit Catania!

Vaak wordt een goed lichtplan over het hoofd gezien bij de inrichting van een huis. Toch kan dat juist het verschil maken. Goede verlichting brengt een extra dimensie aan je interieur en kan het naar dat volgende niveau tillen. Kijk eens naar je eigen interieur om te zien of je het maximale uit je verlichtingsmogelijkheden hebt gehaald!

Heb je inspiratie gekregen van mijn slaapkamer make over? Zoek je iets in dezelfde stijl? Rietveld licht heeft talloze geweldige betaalbare hanglampen. Bekijk ze eens op www.rietveldlicht.nl - ik weet zeker dat er iets voor je tussen zit.

Liefs, Marieke

Marieke Rijksen