Keuken make-over: terug in de tijd

30 juli 2018

Jaaa, de lampen hangen... Nu is de keuken make-over écht klaar! Van een witte keuken, met bovenkastjes, een inbouwkoelkast en een blad van fineer... Naar een zwarte keuken, stoere oude kaasplank in plaats van bovenkastjes, Smeg koelkast en een betonnen blad gemaakt door René (mijn vriend). Én niet te vergeten, twee mooie wandlampen die het geheel afmaken.

In eerste instantie had ik een ander idee wat lampen betreft, ik wou namelijk twee of drie van die groene emaille lampen ophangen boven de kaasplank. Maar, er was één klein probleempje: midden in de muur zat nog een ‘vintage’ stopcontact (eigenlijk helemaal niet vintage, maar gewoon oud en lelijk. Zo één die half uit de muur hangt). Tsjah, daar hadden we even rekening mee moeten houden voordat de muur gestuct werd… Die hadden we gewoon weg kunnen werken, maar ja daar dachten we achteraf pas aan. Dus, het idee van de groene emaille lampen hebben we laten varen.

De retro wandlampen maken onze keuken make-over helemaal af!

Nu moesten we een ander idee bedenken, want lampen zijn onmisbaar in de keuken. En, tijdens een dagje shoppen in Haarlem, was dat idee er zomaar! Op een gegeven moment waren we wel toe aan een lekkere lunch en wij hadden ons laten vertellen dat we dat bij ‘Bar Wolkers’ moesten doen! En daar raakten we ge-inspireerd. In de keuken van ‘Bar Wolkers’ hangen stoere kooilampen met de buizen, waarin de bedrading zit, allemaal zichtbaar aan de muur. Dit idee was voor ons de perfecte uitkomst, want hiermee sloegen we twee vliegen in één klap: het oude stopcontact konden we op deze manier goed wegwerken én, het belangrijkste, het ziet er super stoer en industrieel uit! Precies wat wij zochten voor onze keuken. René is samen met een vriend van ons aan de slag gegaan. Wij hebben gekozen voor een kunststof buis, maar misschien gaan we dat ook nog wel aanpassen naar staal, zodat het nog wat industriëler lijkt. En we zijn nog aan het twijfelen of we de buis zwart gaan verven... Zo blijven we lekker bezig!

Al met al ben ik, of eigenlijk zijn wij, heel blij met het resultaat. De retro wandlampen maken onze keuken make-over helemaal af!

Liefs, Fenna

Foto van Fenna