Valentijn o Valentijn...

25 januari 2018

Over twee weken is het weer zover... Valentijn... Ik zucht als ik eraan denk... En nee, dat is niet van het zwijmelen of dagdromen over mijn prins op het witte paard. Ook niet over die enorme postzakken met kaarten van stille aanbidders, waar menig TNT post medewerker voor moest overwerken om ze vervolgens, met gevaar voor eigen rugklachten, bij mij te mogen afleveren. Nee, die droom is lange tijd geleden al gestopt.

Ik zucht omdat ik enige creativiteit mis. Wat geef ik mijn eigen Valentijn? Chocolade of bonbons vind ik te cliche, bloemen te afgezaagd. Het moet iets origineels worden, iets zodat ik weet dat mijn Valentijn dagelijks terug zal dromen over wie hem iets heeft gestuurd… Er gaat bij mij ineens een lampje branden; een lamp! Mijn Valentijn krijgt een lamp! Ik besluit een lamp te kopen bij Rietveld licht en filter op de eigenschappen van mijn eigen Valentijn; Stoer, robuust en een tikkie eigenzinnig. Als de lamp binnenkomt pak ik deze mooi in en voeg een cryptische omschrijving toe;

Lieve Valentijn,
Stoer en robuust zo zie ik jou,
Jij bent het lichtpunt waar ik stiekem van hou.
Hopelijk gaat er bij jou nu een lampje branden,
en omarm ik jou snel met beide handen.

Vol trots kijk ik naar mijn mooi ingepakte cadeau, adres erop, klaar voor verzending. Ondanks dat ik weet dat mijn missie vrij kansloos is maakt mijn hart een sprongetje en voel ik mij een gelukkig mens. Ik weet namelijk zeker dat ik een glimlach op een gezicht tover en alleen dat is al heel erg waardevol. Wat de toekomst brengt blijft een verrassing, maar deze dagdroom pakt niemand mij weer af.

Liefdevolle groet,

Renate

Foto van Renate