Zacht licht om de dag mee te starten!

2 januari 2018

Terwijl ik nog ontwakend de trap af slenter grijpt mijn hand naar de schakelaar….mis! Geen schakelaar meer...de kerstboom is sinds anderhalve week weer verhuisd naar zijn vaste verblijfplaats, de zolder. Met pijn in het hart heb ik de boom weer in zijn doos gestopt terwijl ik nog dacht; pas over een heel jaar zal ik je weer bevrijden uit jouw benarde, beklemmende positie. En voordat ik er erg in heb zal het weer zo zijn.

Gapend loop ik verder naar de hoofdverlichting. Een felle lichtweerkaatsing heeft het gemunt op mijn ogen en de dromerige roes is per direct verdwenen. Het is nog vroeg en terwijl ik naar buiten tuur besef ik dat ik doelloos in een zwart gat sta te staren en dat ik in de spotlight sta, van buitenaf gezien. Vreselijk! Ik besluit mijn kop thee te laten voor wat het is en haast me naar boven. Ik kruip nog even terug mijn mandje in en ik besluit dat het tijd wordt voor actie.

Op internet zoek ik bij Rietveld licht naar een buitenlamp (30251) die werkt door middel van een schemerschakelaar. Dit is ideaal ter bestrijding van het “donkere gat” effect! Enthousiast speur ik verder en mijn keus valt op een functionele plafondlamp (11920) voorzien van vele extra functies; diverse lichtkleuren, sfeerimpressies en zelfs een ontwaak-functie!

Echt iets voor mij; door de afstandsbediening op ontwaken te zetten zal de lamp na elke 10 minuten iets feller gaan branden. Zo kan ik op mijn gemak wakker worden s morgens en in sfeervolle verlichting mijn kop thee nuttigen. Verder bedenk ik mij dat een dimmer op een andere lamp ook geen overbodige luxe zal zijn. Mocht ik licht nodig hebben dan is dat beschikbaar maar in de meeste gevallen is sfeervol licht het meest gepaste in mijn geval. Ik maak een keuze in led verlichting; gaat enorm lang mee, zeer zuinig en wordt niet warm in gebruik. Ik stop de artikelen in mijn winkelwagen en selecteer een bezorgdag. Even betalen en klaar! Zo vroeg op de morgen al goed geslaagd! Tevreden klap ik mijn laptop dicht en kruip nog wat verder weg onder mijn vier seizoenen. Een hazenslaapje heb ik verdiend tenslotte!

Fijne dag!

Groet,

Renate

Foto van Renate