Bollampen (107)

Als u aan bollampen denkt, denkt u waarschijnlijk aan gloeilampen die men ook wel bollampen noemt. Toch zijn er ook andere lampen die onder de bollampen vallen. Bollampen zijn namelijk ook lampen die opvallen vanwege hun ronde, bolvormige model. Bollampen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en materiaalsoorten. Wij hebben voor u een mooie selectie gemaakt welke passen in de categorie bollampen. Kijkt u maar eens rustig rond op Rietveldlicht.nl

Toon meer producten

Gloeilampen als bollampen

Bollampen waren vroeger vooral een andere benaming voor bolvormige gloeilampen. De gloeilamp mag dan tot het verleden behoren maar deze soort bollampen komen nog wel voor. Bollampen hebben in dit geval de vorm van een gloeilamp van vroeger maar zijn voorzien van led verlichting. Er zijn ook bollampen voorzien van kooldraad verlichting of halogeen verlichting. Wij kiezen er bewust voor om bollampen met led verlichting aan te bieden. Deze bollampen worden ook globe lampen genoemd. Bollampen / globelampen zijn meestal helder en worden gebruikt als sier lichtbron in diverse armaturen. Ze zijn erg mooi om te zien en maken het armatuur echt af.

De voordelen van led bollampen

Led bollampen hebben alleen maar voordelen ten opzichte van andere bollampen. Een bollamp met led is erg zuinig in gebruik. Tevens staat de led bollamp bekend om zijn lange levensduur. De led bollampen die gebruikt worden als lichtbron worden meestal gebruikt in open armaturen. Een groot voordeel van een led bollamp is dan dat deze niet heet wordt en u kunt u dus niet verbranden bij aanraking van de brandende lamp. Naast bollampen als lichtbron kennen we ook bollampen welke zo heten vanwege de bolvormige vorm. Zo zijn er bijvoorbeeld hanglampen in een grote, ronde vorm. Deze behoren ook tot de categorie bollampen. Deze bollampen kunnen voorzien zijn van ingebouwde of vervangbare led lichtbronnen.

Bollamp in verschillende materialen

Een bollamp kan gemaakt zijn van diverse materialen. De meest gebruikelijke is natuurlijk de glazen, ronde bollamp. Deze kan van helder of matglas zijn en is verkrijgbaar in diverse afmetingen. Naast de glazen bollamp zien we ook vaak draadbollen als bollamp. Een draad bollamp kan gemaakt zijn van verschillende draadsoorten; metaal, aluminium, gesponnen draad of zelfs touw. De draad bollamp is bijzonder trendy en laat zich graag combineren in vele interieurstijlen.

Een bol lamp retro?

Is een bol lamp altijd retro? In zekere zin wel een beetje. Een bol lamp komt natuurlijk uit vroegere jaren waarin ronde vormen bijzonder trendy waren. Ook in de Gispen tijd zag men vaak bolvormige lampen. Ondanks dat zien we de bol lamp steeds vaker terugkomen. Retro is hip en dus ook de bol lamp.

Bol lampjes als spots

Een echte verwijzing naar de retro tijd is toch wel de trend van bol lampjes. Deze retro bol lampjes zien we terug in zowel tafel als vloerlampen maar ook als spots aan de wand of het plafond. Vroeger waren de bol lampjes voorzien van retro kleuren zoals oranje, bruin of geel. Tegenwoordig zien we bol lampjes vooral in zwart, wit of koper of aluminiumkleur. Hierdoor krijgen de retro bol lampjes toch een modern karakter.

Bol lampen in uw interieur

Bol lampen zijn eenvoudig van vormgeving en daardoor tijdloos. Een ander groot voordeel is dat ze zich gemakkelijk laten combineren in vele interieurstijlen. Of u nou een klassieke inrichting heeft of juist strak modern, een bol lamp laat zich overal combineren. Een lampen bol kan op diverse manieren geplaatst worden. Een enkele bol lamp in bijvoorbeeld een gang of juist een groep van verschillende bollampen boven de eettafel. Een lampen bol hoeft niet perse te hangen aan een snoer. Er zijn ook plafondlampen welke voorzien zijn van een bol die tegen het plafond aan hangt. Zelfs in de tuin zien we bollampen regelmatig terugkomen. De tijdloze eenvoud is hierin dus een groot voordeel. Bollampen kunnen altijd en overal!