Kleuren-lamp (21)

Kleuren-lamp of heldere lamp? Een kleuren-lamp geeft vele mogelijkheden voor verlichting. Een kleuren-lamp bestaat namelijk uit tal van kleuren die u naar wens kunt selecteren. Zo heeft een kleuren-lamp mogelijkheden om zich aan te passen aan de juiste sfeer van dat moment. Naast de diverse kleuren van de kleuren-lamp is er ook nog de mogelijkheid om het heldere licht in te schakelen.

Kleuren-lamp met led

De kleuren-lamp is in verschillende uitvoeringen leverbaar. De kleuren-lampen die Rietveldlicht.nl verkoopt worden altijd geleverd met led. De kleuren-lamp is hierdoor zuinig in gebruik en gaat jaren mee. Een ander voordeel is het feit dat de kleuren-lamp niet extreem heet zal worden.

Een kleuren-lamp bezit ontzettend veel kleurmogelijkheden. Naar de standaard kleuren rood, groen en blauw zijn andere kleuren ook kiesbaar. Van oranje tot violet, een kleuren-lamp biedt het allemaal!

Kleuren-lamp met afstandsbediening

Om een kleuren-lamp van kleur te laten wisselen moet u gebruik maken van de bijbehorende afstandsbediening. De kleuren-lampen van Rietveldlicht.nl zijn altijd inclusief afstandsbediening. Met de afstandsbediening geeft u de kleuren-lamp de opdracht van kleur te wisselen. U heeft echter nog meerdere mogelijkheden. Een kleuren-lamp met afstandsbediening kan namelijk ook gebruik maken van een zogenaamde fade functie. Kleuren lopen dan in een ritmisch tempo over van de ene kleur naar de andere kleur. De snelheid van de overloop kunt u ook regelen met de afstandsbediening van de kleuren-lamp. Zo zijn er vier programma�s met betrekking tot de overloop van de kleuren-lamp te weten; flash, strobe, fade en smooth.

Dimbare kleuren-lampen met afstandsbediening

Om de juiste sfeer bij de juiste kleur van de kleurenlamp te vinden kunt u gebruik maken van de dimfunctie op de afstandsbediening van de kleurenlamp. De meeste kleurenlampen met dim functie hebben vier mogelijkheden tot dimmen. Niet alle kleurenlampen kunnen daadwerkelijk gedimd worden. Het is daarom belangrijk dat u zich even verdiept in de mogelijkheden van de kleurenlamp van uw keuze. Kleurenlampen dimmen is dus niet altijd vanzelfsprekend maar een extra mogelijkheid als de kleurenlamp met afstandsbediening hierover beschikt. Een kleurenlamp zelf laat de lichtsterkte / kleurwarmte meestal alleen maar dimmen op de heldere lichtkleur.

RGB lamp is zuinig en duurzaam

Een RGB lamp is een kleuren-lamp voorzien van led die eigenlijk maar bestaan uit drie soorten kleuren. De kleuren zijn rood, groen en blauw, oftewel kleuren-lampen met RGB led. Een RGB lamp mengt als het ware zelf zijn kleuren. Ook in kleurenlampen met RGB led zijn er verschillende mogelijkheden. De meeste RGB lampen hebben 16 verschillende mengmogelijkheden. Toch zijn er ook kleuren-lampen met RGB led bekend die meng mogelijkheden hebben tot 16 miljoen kleuren. De RGB lamp is erg trendy momenteel. Zo zijn er lichtbronnen verkrijgbaar als RGB lamp maar ook lampen met RGB led ingebouwd. Uiteraard zijn alle RBG lampen voorzien van een afstandsbediening.

Gekleurde-lampen zijn trendy

De trend van gekleurde-lampen is in opkomst. De consument kiest tegenwoordig vaker voor gekleurde-lampen dan voor de standaard lichtbronnen. In alle gekleurde-lampen zit tenslotte een mogelijkheid om gebruik te maken van de standaard, heldere verlichting. Vandaar dat de gekleurde-lampen steeds vaker worden toegepast in armaturen met ingebouwd led. Het RGB led wordt in een mooi armatuur verwerkt en de kleuren-lamp wordt compleet met afstandsbediening verkocht aan de klant. De klant kan dus genieten van talrijke mogelijkheden die het RGB led hem biedt. De kleuren-lamp kan vaak gedimd worden zodat de felheid van de kleuren-lamp of van de heldere lamp naar sfeer wordt aangepast. Door de ingebouwde RGB lamp (led) gaat de kleuren-lamp lang mee en is deze ontzettend zuinig in gebruik. Doordat een kleurenlamp altijd voorzien is van led zal een kleuren-lamp dus altijd extra zuinig zijn in gebruik.

Kleuren-lampen en het effect op uw gemoed

Kleuren hebben een invloed op uw persoonlijke stemming en gevoel. Door te spelen met de lichtkleur van een kleuren-lamp kun je een stemming eenvoudig be�nvloeden. Enkele voorbeelden; een rode kleur versterkt. De rode kleur kan iemand enthousiast maken en het maakt je intenser bewust. Blauw daarentegen geeft juist een rustige uitstraling. Het is een koude kleur die zorgt voor rust en kalmte. Oranje maakt vrolijk en zelfverzekerd en groen laat mensen eerder ontspannen, het associeert met de natuur. Dit zijn slecht enkele voorbeelden van de effecten die een kleuren-lamp met afstandsbediening teweeg kunnen brengen. Een kleurenlamp kunt u eenvoudig toepassen in bijvoorbeeld een al reeds bestaande lamp. U wisselt als het ware de lichtbron en de uitwerking van de kleuren-lamp zal voor altijd anders zijn!