Lampen antiek (35)

Lampen antiek of modern? Welke voorkeur heeft u als het op lampen aankomt? Lampen antiek of modern, retro of landelijk misschien? Natuurlijk is de stijl van uw keuze afhankelijk van uw inrichting. In een heel strak interieur zal men niet gauw kiezen voor lampen antiek maar eerder modern. Toch kunnen lampen antiek erg mooi gecombineerd worden in vele interieurstijlen.

Lampen antiek of copy antiek?

Of lampen antiek zijn is vaak moeilijk te zien. Vaak zegt de prijs veel over de echtheid van lampen antiek. Ook de hoeveelheid zegt iets. Een lamp antiek is vaak schaars en slechts in een enkele hoeveelheid verkrijgbaar. Om toch een aanbod te hebben voor de categorie lampen antiek wordt vaak het antieke uiterlijk verwerkt in een nieuwe lamp. Men spreekt dan van copy antiek. (kopie antiek) De kwaliteit is dus als nieuw maar de lamp wekt de indruk te behoren tot de categorie; lampen antiek.

Lampen antiek? verlichting modern!

Als men aan lampen antiek denkt dan denkt men ook aan het woord ouderwets. Toch is de categorie lampen antiek vandaag de dag voorzien van moderne verlichtingsmogelijkheden. Naast de spaarlamp is de led lamp een veel gebruikte lichtbron in lampen antiek. Led verlichting staat bekend om zijn lange levensduur en is zeer zuinig in gebruik. Tevens wordt het armatuur niet heet tijdens het gebruik. Er zijn lampen antiek met ingebouwde led verlichting en lampen antiek met vervangbare led verlichting. De ingebouwde led versie is vaak iets duurder in aanschaf maar gaat jaren mee en de lichtbron zelf hoeft u nooit te vervangen. Door de kleine ruimte die deze soort nodig heeft zijn er vaak ook fraaie mogelijkheden om de verlichting zo onopvallend mogelijk te verwerken. Zo zal de nadruk nog meer worden gevestigd op uw antieke lampen.

Ons assortiment; lampen antiek

Ook ons assortiment heeft een categorie lampen antiek. Deze categorie heeft diverse soorten verlichting die de stijl antiek met zich meedragen. Ze zijn echter niet antiek maar laten zich goed combineren in een antiek interieur. U bent verzekerd van een veilige, moderne verlichting welke verwerkt zit in een antiek uiterlijk. Al zijn de lampen dan niet antiek, wij hebben voor u een selectie gemaakt van lampen die goed passen bij de stijl antiek. Kijkt u eens rustig rond in het assortiment op Rietveldlicht.nl

Voorbeelden van lampen antiek

Typische lampen uit grootmoeders tijd zijn nog steeds herkenbaar als antieke lampen. Wat dacht u van een antieke olielamp bijvoorbeeld? De antieke olielamp werd meegedragen in de avonduren. De antieke olielamp was sfeervol vanwege het kleine vlammetje dat zichtbaar was in de glazen cilinder. Voor de tijd van toen heel modern, je kon de antieke olielamp namelijk dimmen door het draaimechanisme aan de buitenzijde. De antieke olielamp nam men mee naar bed waar deze een rustplaats vond op het nachtkastje. Een romantisch tafereel dat nog terug te vinden is in boeken of op oude schilderijen. Daarnaast kwam er ook een antieke olielamp als hanglamp. Zo was er altijd licht beschikbaar aan de keukentafel zodat men bijvoorbeeld verstelwerk ook in de avonduren kon uitvoeren. Nog een typisch voorbeeld van lampen antiek is de antieke hallamp. Vaak had deze de vorm van een lantaarn welke ophing aan een grove ketting of touw aan het plafond. Eerst was de antieke hallamp voorzien van een kaars. Later bleef dit model antieke hallamp aanwezig alleen voorzien van elektriciteit. Ook nu vindt u nog het model antieke hallamp terug in ons assortiment. Vaak is deze antieke hanglamp strakker en moderner uitgevoerd maar toch zal de eerste indruk doen denken aan een antieke hallamp.

De antieke olielamp waarde

De antieke olielamp waarde is naast nostalgisch natuurlijk ook echt waardevol als het om antiek gaat. Antieke lampen zijn nog behoorlijk veel geld waard en voor verzamelaars erg interessant. De antieke olielamp waarde hangt vooral af van de echtheid van antiek maar natuurlijk ook van de conditie waarin de lamp zich bevindt. De antieke olielamp waarde zal beduidend hoger zijn als de antieke lamp origineel is en in onberispelijke staat verkeert.

Lampen klassiek of lampen antiek?

De vraag of lampen klassiek of lampen antiek zijn is niet heel moeilijk te beantwoorden. Lampen klassiek hebben een authentieke uitstraling die past in een klassiek interieur. Lampen klassiek zijn vaak voorzien van bruintinten gecombineerd met messing of kappen van stof. Lampen klassiek zijn ook vaak voorzien van bronzen details. Lampen antiek kunnen een ander design hebben. Lampen antiek zijn vooral herkenbaar aan de oudheid van de lamp zelf. Antiek heeft bepaalde kenmerken; zo moet het door mensenhanden zijn gemaakt en minstens 100 jaar oud zijn. In de volksmond spreekt men dus vaak over lampen antiek maar komt men eerder uit bij lampen klassiek of lampen uitgevoerd in copy antiek. Klassieke lampen hebben wij in elke lampsoort te koop. U kunt in elke groep de filters gebruiken.