Plafonnières

Plafonnieres als hoofdverlichting. Plafonnieres zijn vaak de hoofdverlichting in het huis. Ze hangen vaak centraal en geven bij inschakeling meestal een heldere lichtopbrengst waarmee de ruimte direct overzichtelijk verlicht wordt.

81 producten gevonden

Toon meer producten

Waarom de keuze voor een plafonniere?

De keuze voor een plafonniere is vaak snel gemaakt. Een plafonniere is in verhouding tot andere plafondlampen relatief goedkoper in aanschaf. Daarnaast is een plafonniere vaak wat eenvoudiger van model waardoor de nadruk zo min mogelijk op de plafonniere komt te liggen. De ruimte blijft hierdoor open en overzichtelijk. Een plafonniere is vaak erg plat zodat deze niet opvalt. Ook de witte kleur van de plafonniere draagt hieraan bij. Een absolute eigenschap van een plafonniere is dan ook dat deze plat tegen het plafond of zo dicht mogelijk tegen het plafond geplaatst kan worden. Hierdoor is de plafonniere gelijk erg functioneel. Voor verlaagde plafonds brengt een plafonniere namelijk uitkomst. Door het platte model zal de ruimte optisch zo groot en hoog mogelijk gehouden worden.

Plafonnieres voorzien van led

Plafonnieres hangen altijd strak tegen het plafond. Een lamp vervangen is daardoor minder plezierig. Om te voorkomen dat u wel eens de trap op moet kunt u tegenwoordig ook kiezen voor een plafonniere voorzien van led verlichting. Led plafonnieres zijn zeer zuinig in gebruik. Daarnaast is het zo dat led plafonnieres bekend staan om hun lange levensduur. Een plafonniere met led is ook vaak extra plat omdat ingebouwd led geen ruimte nodig heeft in de plafonniere zelf. Nog een voordeel is dat plafonnieres met led niet heet worden. U kunt ze dus gerust ophangen tegen een houten plafond zonder dat het van invloed is op de werking daarvan of zou bijdragen aan vergeling van de witte verf op uw plafond. Een led plafonniere is wel iets duurder in aanschaf maar dat haalt u er zeker weer uit. Een gewone plafonniere verbruikt immers veel meer stroom zeker als deze langere tijd brandt.

Een plafonniere kan overal

Waar u ook een plafonniere voor nodig heeft, een plafonniere kan aan elk plafond, in elke ruimte. Of u nu een plafonniere zoekt voor in de woonkamer, slaapkamer, toilet of gang, een plafonniere laat zich overal toepassen. Ook in de badkamer is het gebruik van een plafonniere heel fijn. De plafonniere geeft natuurlijk veel licht en dat is voor een badkamer erg prettig. Speciaal voor in de badkamer zijn er plafonnieres voorzien van een bepaalde afdichtingsklasse. Dit noemt men een IP- waarde. Het is belangrijk om goed te kijken of de IP- waarde voldoende is voor gebruik in de badkamer. Een badkamer plafonniere heeft vaak een gesloten kap waardoor vochtigheid buiten de lamp blijft. De kap van deze plafonniere is vaak van kunststof zodat er bij eventuele breuk geen glassplinters op de badkamervloer liggen. Extra veilig in gebruik dus. In plastic kappen van plafonnieres ligt meestal al led verlichting en anders dient u spaarlampen te gebruiken om oververhitting te voorkomen.

Moderne plafonniere of een klassieke plafonniere?

De meeste plafonnieres zijn herkenbaar aan hetzelfde model en vormgeving, vaak rond, wit en plat. Een plafonniere is dus tijdloos over het algemeen. Toch zijn er ook wat moderne plafonnieres die zich onderscheiden op andere eigenschappen. Zo zijn er al plafonnieres die voorzien zijn van een bluetooth speaker zodat u via de plafonniere uw muziek kunt beluisteren. Of wat dacht u van een plafonniere voorzien van een afstandsbediening zodat u diverse kleuren kunt kiezen als uw plafonniere brandt? Erg trendy zijn momenteel de plafonnieres voorzien van een afstandsbediening waarmee de lichtkleur en lichtwarmte instelbaar is. Deze is dan vaak ook nog dimbaar. Zo kunt u de plafonniere aanpassen in de gewenste sfeer. Zacht, warm licht voor gezelligheid, feller en witter licht als men dat juist nodig heeft. Extra bijzonder zijn de plafonnieres voorzien van het sterrenhemel effect. Door subtiele, kleine gaatjes ontstaat er een fonkelend tafereel wanneer de lamp brandt. Sfeervol voor bijvoorbeeld boven uw bed!

Een plafonniere aan de wand?

Een plafonniere krijgt bijna altijd een plaats op het plafond. Toch kan een plafonniere ook erg goed als wandlamp worden gebruikt. Zeker de extra platte modellen komen daarvoor in aanmerking. Een plafonniere aan de wand neemt bijna geen ruimte in en hangt niet in de weg als je erlangs loopt. Of wat dacht u van een plafonniere aan een schuin plafond? Ook hier is een plafonniere een ideale oplossing.