Ronde Hanglamp (332)

Als u aan een ronde hanglamp denkt, denkt u waarschijnlijk aan een hanglamp in een bolvorm. Toch wordt met een ronde hanglamp niet altijd een bolvormige lamp bedoeld. Een ronde hanglamp kan ook verwijzen naar de vorm aan de onderzijde. Zo valt een stoffen kap met een ronde onderzijde ook onder de ronde hanglampen, zelfs als de kap zelf een onregelmatige vorm heeft.

Toon meer producten

Ronde hanglamp

Een ronde hanglamp kan natuurlijk wel bolvormig zijn maar ook hanglampen van grovere materiaalsoorten en enige onregelmatigheid worden ingedeeld in de groep ronde hanglampen. Om te bepalen of een lamp als ronde hanglamp wordt gekenmerkt wordt vaak gekeken naar de vorm van de kap.

Een ronde hanglamp in uw interieur

Een ronde hanglamp laat zich over het algemeen gemakkelijker plaatsen in uw interieur dan een langwerpige of een vierkante lamp. Een ronde hanglamp kan goed gebruikt worden boven een ronde tafel maar ook boven een langwerpige of vierkante tafel is een ronde hanglamp geen probleem. Een langwerpige hanglamp boven een ronde tafel daarentegen wordt een stuk lastiger omdat deze meer in de weg zal hangen in de ruimte om de tafel zelf. Met een ronde hanglamp zit u dus veilig qua toepassing in uw interieur.

Hanglampen rond

Als u zoekt op hanglampen rond zult u verstelt staan over de diverse soorten. Hanglampen rond zijn er in diverse kleuren en afmetingen maar ook de materiaalsoort van hanglampen rond kan heel divers zijn. Als u aan ronde hanglampen denkt, denkt u waarschijnlijk aan glazen bollen of stoffen kappen maar ook ronde hanglampen in bijvoorbeeld hout, staal, aluminium of kunststof zien we in het assortiment.

Grote ronde hanglamp

Een grote ronde hanglamp kan goed fungeren als eye catcher in uw interieur. een grote ronde hanglamp geeft vaak een rijke toevoeging zelfs in minder grote ruimtes. Een grote ronde hanglamp kan de nadruk leggen op een gezellige eethoek of loungeplek. Maar een grote ronde hanglamp in bijvoorbeeld de hal kan ook heel gezellig zijn. Zeker in combinatie met een sfeervolle lichtbron zorgt een grote ronde hanglamp voor een warm welkom bij binnenkomst. Kijk u voor vele voorbeelden maar eens in onze categorie hanglampen rond.

Plafondlamp rond

Ook een plafondlamp rond kent voordelen ten opzichte van een vierkante plafondlamp. Een plafondlamp rond is niet afhankelijk van evenredigheid aan wanden of muren en kan dus nooit scheef geplaatst zitten. De vierkante plafondlampen daarentegen wel. Zeker als er meerdere plafondlampen rond geplaatst worden op een plafond kan dat gunstig zijn. Als vierkante plafondlampen scheef geplaatst worden ten opzichte van elkaar is dat geen mooi gezicht maar bij ronde plafondlampen is dit geen enkel probleem.

Ronde tl armatuur

Jaren geleden zagen we veel ronde hanglampen die voorzien waren van ronde tl armatuur verlichting. Tegenwoordig is de ronde tl armatuur verlichting bijna niet meer van toepassing. Deze ronde tl armatuur verlichting is zo goed als verdrongen door de moderne led verlichting. Led verlichting ligt tegenwoordig vaak ingebouwd in de plafondlampen rond zelf. Led is veel duurzamer en gaat veel langer mee. Daarnaast wordt de lamp niet meer heet met led verlichting.