Spaarlampen (0)

Spaarlampen waren de eerste lampen na de gloeilamp welke zuiniger waren in gebruik.Een spaarlamp is eigenlijk vergelijkbaar met tl-verlichting echter dan als gloeilamp model. Elke spaarlamp is voorzien van een starter. (een voorschakelapparaat maar dan verwerkt in de lamp zelf) Spaarlampen geven 3 tot 4 keer meer licht per watt. Spaarlampen hebben ook een langere levensduur dan gewone gloeilampen. Ook in lichtkleur variaties valt er bij een spaarlamp te kiezen. Toch hebben spaarlampen ook nadelen in gebruik. Door de aanwezigheid van kwikdamp en metaal vormen ze een risico voor het milieu. Een spaarlamp hoort dus ingeleverd te worden als klein chemisch afval. Ook bij het breken van een spaarlamp komt er een kwikdamp vrij. U moet dus oppassen bij het opruimen daarvan en kunt daarbij beter geen stofzuiger gebruiken. In vergelijk tot een ledlamp wordt een spaarlamp erg heet. Door de warmte gaat er ook energie verloren. Bij een led lamp is dit niet het geval.Neemt u eens een kijkje in ons assortiment ledlampen. Er zijn zelfs ledlampen in de vorm van een gloeilamp. Als u deze eenmaal heeft aangeschaft wilt u waarschijnlijk niets anders meer!

Dimbare spaarlamp

Een dimbare spaarlamp is erg gemakkelijk in gebruik. Met een dimbare spaarlamp kunt u immers de lichtsterkte eenvoudig aanpassen naar de juiste sfeer. Toch is een dimbare spaarlamp ook afhankelijk van de gebruikte dimmer. Een dimbare spaarlamp heeft een fase aansnijdingsdimmer nodig voor het beste resultaat. Dit is een gewone dimmer dus geen tronic, touch of sensordimmer.

Spaarlamp met sensor

Een spaarlamp met sensor kan erg handig zijn in sommige ruimtes maar natuurlijk ook buiten. Door een spaarlamp met sensor te gebruiken in uw tuin zal deze gaan branden wanneer de schemer valt en weer uitgaan als het lichter wordt. Er zijn ook spaarlampen met sensor die reageren op beweging. De spaarlamp met sensor treedt alleen in werking zodra deze enige beweging waarneemt. Afhankelijk van de door u ingestelde tijd zal deze dan blijven branden.

Spaarlamp kopen

Overweegt u een spaarlamp kopen? Er zullen vele soorten goedkope spaarlampen op de markt zijn van vele uitlopende kwaliteiten. Een spaarlampen aanbieding lijkt zo heel voordelig maar als de kwaliteit te wensen overlaat is dat uiteindelijk niet voordelig. Een spaarlamp kopen is naar ons idee niet de beste investering. Tegenwoordig haalt de led lamp de spaarlamp in en heeft veel meer voordelen dan de spaarlamp. Een led lamp is veel zuiniger en gaat vele malen langer mee. Tevens wordt een ledlamp nauwelijks heet en bevat deze geen schadelijke kwikdampen. Een spaarlamp kopen is niet meer van deze tijd. Led verlichting heeft echt de toekomst, zowel voor uw portemonnee als het milieu! In ons assortiment zult u weinig spaarlampen meer tegenkomen. Sommige leveranciers bieden een lamp compleet met spaarlampen aan. U kunt deze vaak eenvoudig vervangen voor een goed passende ledlamp. Let u er dan wel op of de ledlamp eventueel dimbaar is indien wenselijk.