Spotlights (21)

Breedstraler brengt licht in de duisternis. Een breedstraler aan uw gevel brengt licht in de duisternis. Tuinen die slecht verlicht zijn worden door een breedstraler ook in de donkere uren weer iets toegankelijker. Een breedstraler staat bekend om zijn brede lichtbundel. Vaak is er maar n breedstraler nodig om voldoende licht te verkrijgen.

Ondanks dat een breedstraler de gevel van uw huis verlicht weerkaatst deze ook voldoende licht terug om ook de ruimte ervoor wat te verlichten. Naast een breedstraler kunt u natuurlijk ook kiezen voor andere sfeerverlichting in de tuin zelf. Een breedstraler geeft in ieder geval voldoende licht zodat het pad langs uw huis begaanbaar blijft, zelfs als de sfeerverlichting in de tuin niet brandt.

Diverse breedstralers

Er zijn veel verschillende soorten breedstralers te koop. Breedstralers voor buiten moeten in ieder geval waterdicht zijn. Breedstralers zijn er in verschillende soorten maar de meest voorkomende zijn vierkant of langwerpig en voorzien van een kantelbare functie. De meeste breedstralers schijnen omhoog maar er zijn ook mogelijkheden om de lichtbundels van breedstralers naar beneden te laten schijnen. Breedstralers worden meestal gebruikt om het huis te verlichten zodat het vanaf de straatkant beter zichtbaar is. Soms worden breedstralers gebruikt om een bepaald gedeelte te verlichten in verband met de veiligheid. In dat geval wordt een breedstraler aan de bovenzijde geplaatst en schijnt de breedstraler gericht naar de plek beneden, bijvoorbeeld op een terras of boven de voordeur.

Breedstraler of spotlight?

De naam zegt het eigenlijk al; een breedstraler geeft een brede, felle lichtbundel en is bedoeld om grotere oppervlakten uit te lichten. Een spotlight daarentegen geeft een gerichte, smalle lichtbundel. Een spotlight geeft daarom wat meer sfeer en ook de spotlight zelf is daardoor ook wat kleiner van formaat. Een spotlight is meestal ook kantelbaar en natuurlijk moet ook een spotlight voor buiten gebruik waterdicht zijn. Een spotlight kan diverse uitvoeringen hebben. Meestal ziet men het armatuur met daaraan een spotlight. Deze spotlight geeft dan een lichtbundel gericht naar de boven- of onderzijde. Er zijn echter ook spotlights die aan beide kanten een lichtbundel hebben. De spotlights geven zo een fraaie lichtreflectie op de gevel en kunnen in het midden geplaatst worden. Spotlights met een enkele lichtbundel hebben vaak een krachtig, fel licht. Zowel de spotlight als de breedstraler kunnen soms wel meesters ver omhoog of omlaag schijnen. Afhankelijk van de nodige breedte kunt u dus bewust een keuze maken voor een breedstraler of een spotlight.

Breedstraler of spotlight met led.

Voorheen zag men breedstralers en spotlights vooral met halogeen verlichting of nog met de ouderwetse gloeilamp. Voordeel was de felle lichtopbrengst maar de verbruikskosten van de breedstraler of spotlight waren daardoor enorm hoog. Tegenwoordig zijn er breedstralers met led en spotlights met led verkrijgbaar. Het led dat in de breedstraler of spotlight wordt gebruikt is erg krachtig en fel van licht. Door het gebruik van led breedstralers en led spotlights blijven de energiekosten laag en is men toch verzekerd van een juiste gevelverlichting. Ook zullen breedstralers met led veel langer meegaan dan breedstralers met halogeen. Dit geldt natuurlijk ook voor spotlights met led verlichting. Voorheen was men wat huiverig voor de hoge verbruik wattages maar door de combinatie van led in uw gevelverlichting kunt u gerust de gevel in de donkere uren volledig verlicht houden.

Breedstraler met bewegingsmelder

Vindt u het onnodig om de gevel constant te verlichten, bijvoorbeeld aan de achterzijde van uw woning? Dan kunt u kiezen voor een breedstraler met bewegingsmelder. De bewegingsmelder in de breedstraler zorgt er namelijk voor dat de breedstraler pas aangaat als er beweging wordt waargenomen. De breedstraler is voorzien van een bewegingssensor die reageert op beweging. U kunt een breedstraler met bewegingsmelder instellen op de afstand en op de brandtijd. alleen wanneer u in deze gekozen afstand komt gaat de breedstraler door de bewegingssensor branden. Hoe lang de breedstraler zijn licht laat schijnen is dus ook afhankelijk van uw eigen gekozen instelling hiervoor.

Breedstraler met alarmverlichting.

Nieuw in ons assortiment zijn breedstralers met alarmverlichting. Een breedstraler met alarm verlichting wordt geleverd met een afstandsbediening. Deze afstandsbediening kunt u vanuit uw huis bedienen. Mocht er een noodsituatie zijn in of rond uw huis dan kunt u het licht van de breedstraler aan uw gevel activeren. Hierdoor gaat de breedstraler flitsen wat zal opvallen bij de buren of passanten. U kunt de breedstraler zelfs zo instellen dat deze het s.o.s. signaal in lichtflitsen vertaald. Uiteraard kunt u de breedstraler met alarmverlichting ook als gewoon licht laten fungeren. Deze breedstraler met alarm verlichting en afstandsbediening is binnenkort verkrijgbaar op onze website Rietveldlicht.nl.

Wat is een Floodlight?

Een floodlight is een engelse benaming voor breedstraler. Een floodlight staat bekend om zijn brede, felle lichtbundel. Floodlight wordt dus gebruikt aan de buitenzijde van de woning, meestal als verlichting voor de gevel. Een floodlight verlicht de gevel met krachtige lichtstralen zodat uw huis opvalt in het donker. Een floodlight geeft u de gelegenheid ook in de donkere uren veilig thuis te komen. Een floodlight zorgt ook voor een stukje veiligheid betreft inbraak. Door uw gevel te voorzien van een floodlight zullen ongenode gasten direct opvallen en dus liever het hazenpad kiezen. Floodlights zijn er in diverse soorten. Zo is er een floodlight met bewegingssensor, een floodlight met bewegingsmelder en zelfs een floodlight met afstandsbediening en alarm verlichting. Deze laatste is binnenkort verkrijgbaar in het assortiment van Rietveldlicht.nl Deze floodlight heeft een zeer strak en modern ontwerp wat uw stoutste dromen overtreft. Een floodlight welke zich absoluut zal onderscheiden van de vele floodlights welke al jaren op de markt zijn. Uiteraard is deze nieuwste floodlight voorzien van krachtig en zeer duurzaam led. Zo bent u verzekerd van jarenlang plezier van uw floodlight zonder dat u de ladder op zult moeten om een lichtbron te vervangen. Het led in deze floodlight staat garant voor legio branduren zodat u jaren vooruit kunt.