TL-armatuur (2)

Een TL armatuur is een armatuur dat bestaat uit fluorescentieverlichting.Deze geven licht door het verwarmen of branden van gassen. De buis in een TL armatuur ligt tussen elektroden waardoor een gasontlading plaatsvindt. Kwikdamp zendt ultraviolet licht uit dat door fluorescerende stof wordt omgezet in waarneembaar licht. Een TL armatuur was een duurzaam alternatief voor de duurdere, ouderwetse gloeilampen.

TL armatuur met tl verlichting verdwijnt

Het TL armatuur zien we steeds minder vaak terugkomen in het assortiment. Een TL armatuur heeft namelijk te maken met grote concurrentie van led verlichting. De vormgeving van tl armaturen is dus nog wel terug te vinden. Alleen zijn die tl armaturen steeds vaker voorzien van led verlichting. Zo zijn er led tl armaturen voorzien van ingebouwd led maar ook led tl armaturen voorzien van vervangbaar led. Welk led tl armatuur u ook kiest, door deze moderne manier van verlichten bent u voordeliger uit. Het led tl armatuur is zuinig in gebruik en de led verlichting in het tl armatuur heeft een zeer lange levensduur. Tevens wordt het led tl armatuur niet heet. Over het algemeen verbruikt led verlichting gemiddeld 65 procent minder energie dan de fluorescentie verlichting in de oudere tl armaturen.

Ons aanbod in tl armaturen

Als u op zoek bent naar een origineel tl armatuur zal u bij ons niet veel keus vinden. Als u echter op zoek bent naar een led tl armatuur wel. De vormgeving van het tl armatuur is namelijk hetzelfde gebleven. Vaak zijn deze tl armaturen voorzien van een lange of rechthoekige vorm. Eenvoudig en simpel om te zien. Plat van afmeting zodat het tl armatuur een geheel vormt aan uw plafond. De lichtopbrengst van een tl armatuur is hoog, zelfs als er sprake is van een led tl armatuur. Als u op zoek bent naar een tl armatuur zoekt u vaak een lamp met een hoge lichtopbrengst. Met deze led tl armaturen zit u dan ook zeker goed.

Het gebruik van tl armaturen

Een tl armatuur wordt voornamelijk gekocht om de grote lichtopbrengst. Een tl armatuur zien we vaak terug in de garage, schuur of bijkeuken omdat die ruimtes snel en duidelijk verlicht moeten zijn. Zelfs met de led tl armaturen wordt dit gemakkelijk bereikt. Toch is er tegenwoordig meer mogelijk. Zo zijn er ook tl armaturen met gekleurd led erin. Deze led tl armaturen worden geleverd met een afstandsbediening en daarmee zijn de kleuren apart instelbaar. Ook zijn er dimbare led tl armaturen verkrijgbaar. De allernieuwste trend is de mogelijkheid om de lichtkleur warmte te regelen, van fel, koud licht tot sfeervol warm licht voor de sfeervolle momenten. Door deze mogelijkheden wordt een tl armatuur gemakkelijker gekozen voor gebruik in huis. In de keuken of in de badkamer kan een tl armatuur zeker uitkomst bieden.

Wat zijn T5 armaturen?

Als we kijken naar de originele tl armaturen dan is een tl armatuur met T5 verlichting de meest aantrekkelijke. Een t5 armatuur werkt als volgt; door middel van een andere gassoort te gebruiken wordt een hogere lumen / watt verhouding gecreŽerd. Door gebruik van minder energie ontstaat er meer licht. Hierdoor is een T5 armatuur dus veel milieuvriendelijker en scheelt het u kosten. Een T5 armatuur gaat gemiddeld 3x langer mee ten opzichte van de normale tl armaturen. Verder worden er 80 procent minder schadelijke stoffen gebruikt bij het productieproces. Toch is een T5 armatuur nog steeds minder gebruiksvriendelijk dan led tl armaturen. Wilt u echt besparen? Kiest u dan voor de eigenschappen van een tl armatuur maar voorzien van de moderne led verlichting. Met een led tl armatuur kunt u jaren vooruit en loopt u mee in de trends van nu!