Tuinlampen (69)

Tuinlampen brengen extra sfeer in uw tuin. Als de dagen korter zijn en duisternis treedt in helpen tuinlampen om de ongezelligheid te verdringen. Tuinlampen geven licht in elke duisternis en daardoor wordt de tuin meer betrokken bij uw huis. Of u nu uit het raam de donkerte in kijkt of geniet van prachtige sfeerverlichting, dat is een wereld van verschil!

Toon meer producten

Tuinlampen in elke categorie

Tuinlampen zijn er in vele soorten en maten. Klassieke tuinlampen, moderne tuinlampen, functionele tuinlampen of juist extra sfeervolle tuinlampen, u kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Tuinlampen kunnen verschillende modellen hebben. Zo zijn er tuinlampen voor aan de muur of wand, tuinlampen die op een sokkel of muur kunnen, staande tuinlampen maar ook grondspots om iets mee uit te lichten behoren tot de tuinlampen. In elke categorie tuinlampen vindt u een keuze in stijl. Kijk u maar eens rond in ons assortiment en laat u verrassen in ons aanbod.

Uw tuinlamp en het type lichtbron

Tuinlampen kunnen voorzien zijn van verschillende soorten lichtbronnen. Zo zijn er tuinlampen met gloeilampen, tuinlampen met spaarlampen, tuinlampen met halogeenverlichting maar ook tuinlampen met led verlichting. Een tuinlamp met een gewone gloeilamp zien we bijna niet meer. Een tuinlamp voorzien van led is het meest voorkomende in tuinlampen. Een led tuinlamp is zeer zuinig in gebruik en staat bekend om de lange levensduur. Led tuinlampen kunnen ingebouwd of vervangbaar led hebben. De kleinere tuinlampen hebben meestal ingebouwd led waardoor de meest strakke armaturen mogelijk zijn. Tuinlampen branden vaak uren achter elkaar en daardoor is de keuze voor een led tuin lamp de meest voor de hand liggende keuze.

Tuinlampen en de IP-waarde

Tuinlampen staan in weer en wind buiten en moeten dus veilig zijn in gebruik. De IP-waarde van tuinlampen is daarom erg belangrijk want deze geeft de afdichtingsklasse weer. Tuinlampen moeten een IP-waarde hebben van minimaal IP 44. Zo voorkomt u problemen met uw tuinlamp zoals vocht aan de binnenzijde wat de verlichtingsduur verkort. Tuin led spots worden vaak gebruikt in de grond, langs een pad of als lichtpunt langs een fraaie boom of struik. Tuin led spots zijn hierdoor nog kwetsbaarder en daarom vaak voorzien van een hele hoge IP- waarde.

Een tuinlamp als veiligheid

Tuinlampen zijn niet alleen sfeerlampen. In donkere dagen en uren bieden ze ook een stuk veiligheid. Als u thuiskomt wijzen ze u veilig de weg naar de voordeur maar ook worden brandende tuinlampen gezien als een extra bescherming tegen inbrekers. Bij goede tuinverlichting kiezen inbrekers liever het hazepad. Er is zelfs een mogelijkheid om de tuinlamp door middel van een sensor aan en uit te laten springen. In dit geval werkt uw tuinlamp afschrikkend en zal de inbreker liever verdwijnen uit uw tuin. Tuinlampen zijn dus geen overbodige luxe. Juist wanneer u niet thuis bent is het gebruik van tuinlampen aan te raden. En met de led tuinlampen van tegenwoordig hoeft u dit niet te laten om eventuele kosten te besparen. Met led tuinlampen bespaart u naast onnodige ellende namelijk ook veel op uw energierekening. Reden te meer om uw tuin te voorzien van mooie tuinlampen.