Wandlampen - schilderijlampen

Niets maakt uw woning zo persoonlijk als de kunst die u aan de wand heeft hangen. Een schilderij kiest u met veel zorg en liefde uit. Misschien heeft u uw favoriete kunstwerk in een atelier gekocht. Uw blik viel direct op dit werk en u wist meteen dat deze bij u aan de wand moest komen te hangen.

Alle 23 producten getoond.

Schilderijverlichting: de kunst van goed zien

Of wellicht bent u op vakantie tegen een prachtig kunstwerk aangelopen, en herinnert dit schilderij aan de heerlijke tijd die u daar heeft beleefd. Een kunstwerk kan veel emoties oproepen. Een blik op een dierbaar kunstwerk kan u een comfortabel en warm gevoel geven. U ervaart het gevoel van weer thuiskomen. Iets wat met zoveel zorg is uitgekozen, verdient ook een mooie plaats in uw huis. Met goede schilderijverlichting laat u uw kunst nog beter uitkomen. Bent u op zoek naar een schilderijlamp? Bij RietveldLicht hebben wij een apart samengesteld assortiment schilderijverlichting.

Hoe kiest u de juiste schilderijlamp

Het belangrijkste van schilderijverlichting is dat uw kunst altijd goed verlicht wordt en goed te zien is. Schilderijverlichting moet mooi zijn, maar een schilderijlamp moet niet contrasteren met het kunstwerk zelf. Wanneer u een blik op de muur werpt, moet het kunstwerk het meeste opvallen. De verlichting mag mooi zijn, maar het kunstwerk staat in het middelpunt. Moderne schilderijverlichting is daarom meestal strak vormgegeven, maar niet heel opvallend. Op deze manier valt uw kunstwerk altijd meer op dan uw schilderijverlichting.

Ons aanbod

Op RietveldLicht vindt u verschillende soorten verlichting voor schilderijen. Neemt u eens een kijkje om te zien welke lampen het beste bij uw kunstwerk passen. Verder is het een goed idee om na te gaan of de lamp die u graag wilt bij de lijst past. Sommige lijsten kunnen flink glimmen en een hele felle lamp kan ervoor zorgen dat dit meer wordt benadrukt. Heeft u een lijst met glas, kijk dan eerst wat voor soort glas dit is. Het mooiste effect bereikt u met ontspiegeld glas. Kies uw verlichting in ieder geval met zorg.

Schilderijverlichting voorzien van led

Schilderijverlichting wordt vrijwel altijd aangeboden in combinatie met led verlichting. Schilderijverlichting zal lange tijd achter elkaar branden en door led te gebruiken bent u zeker van een zeer laag stroomverbruik. Led staat bekend om zijn zeer lange levensduur. Tevens is led verlichting niet heet in gebruik waardoor het schilderij in optimale kwaliteit blijft en niet zal verkleuren door de warmte van de verlichting.