Plafondlampen

RietveldLicht heeft meer dan 400 verschillende plafondlampen op voorraad. U heeft daardoor de keuze uit een enorm aanbod van plafondlampen in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Van praktische plafondlampen voor de slaapkamer tot aan design plafondlampen of plafondlampen van kristal voor in de woonkamer. Of uw plafondlamp wit, grijs, zwart of blauw moet zijn, bij RietveldLicht slaagt u altijd voor uw plafondlampen.

Filters

Prijs

t/m

min
max

Lumen

t/m

min
max

555 Producten gevonden

Toon meer producten

Plafondlampen voor verschillende ruimtes

Plafondlampen hebben in de verschillende ruimtes van uw woning andere functies. Voor uw slaapkamer zult u bijvoorbeeld andere soorten plafondlampen willen hebben dan in de woonkamer. Zo is bijvoorbeeld in slaapkamers een plafondlamp met goed en fel licht belangrijk, terwijl plafondlampen in de woonkamer vooral meer sfeer en gezelligheid moeten geven. In deze ruimte gaat het meer om een mooie vormgeving van de plafondlampen en zijn de functionele aspecten iets minder belangrijk, hoewel het licht natuurlijk altijd goed moet zijn. Een bijzondere categorie plafondlampen die prachtig in uw woonkamer tot hun recht komen, zijn de plafondlampen met SP verlichting. SP staat voor Shadow Projection, wat betekent dat openingen in het armatuur ervoor zorgen dat uw plafond een prachtige projectie krijgt door wisselende licht- en schaduwpartijen.

Plafondlampen met IP-waarde

RietveldLicht heeft plafondlampen voor iedere kamer en voor iedere ruimte in en om uw huis. Van praktische en goedkope plafondlampen voor op de overloop, in de schuur of op de zolder, tot design plafondlampen die absoluut gezien mogen worden in uw woonkamer. Ook vindt u bij RietveldLicht een ruim aanbod aan plafondlampen voor speciale doeleinden. Zo heeft u een grote keuze aan plafondlampen met een hoge IP-waarde. Deze waarde geeft aan dat deze plafondlampen goed bestand zijn tegen stof en vocht zoals spatwater. Een buitenlamp voor aan een plafond, van bijvoorbeeld een overdekte veranda, is bijvoorbeeld een lamp met een hoge IP-waarde, en daardoor dus geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen. U kunt een plafond buitenlamp daarom niet alleen veilig buitenshuis gebruiken, maar ook in vochtige ruimtes in het huis, zoals uw badkamer of de kruipruimte onder de woning. Bij RietveldLicht kunt u kiezen uit meer dan 90 verschillende modellen plafondlampen die bijvoorbeeld drupwaterdicht (IP 21), spatwaterdicht (IP 44) of spatwaterdicht en beschermd tegen stof (IP 54) zijn.

Energiebesparende plafondlampen

U kent het vast wel: iemand in huis laat een lamp in een ruimte branden. Dat is zonde van de energie en zorgt voor onnodige kosten. RietveldLicht heeft een groot aanbod van praktische plafondlampen waarmee u onnodige stroomkosten kunt vermijden. Zo voorkomt u met een plafondlamp voorzien van sensor dat er teveel stroom wordt verbruikt, als u merkt dat bij u thuis de plafondlampen onnodig lang aan blijven staan. Een plafondlamp met sensor is erg handig voor ruimtes waar u het licht niet lang nodig heeft. Als u binnenkomt gaat deze aan en als geen beweging meer wordt waargenomen dan gaat deze vanzelf weer uit.Een plafondlamp met sensor is bovendien ook een veilige oplossing voor op de gang, in de badkamer of in de hal bij de wc. Zo hoeft niemand in uw huis midden in de nacht meer op de tast te zoeken naar de lichtschakelaar. Daarnaast kunt u energie besparen door overal in huis led plafondlampen op te hangen. Tegenwoordig is led verlichting een uitstekend alternatief voor minder energiezuinige verlichting als halogeen en tl-verlichting. De led verlichting in led plafondlampen gaat jarenlang mee, zodat u niet snel de ladder op hoeft om uw lampen te vervangen. RietveldLicht heeft bovendien een breed aanbod aan dimbare led plafondlampen.

Verschillende soorten plafondlampen

De kleur en het materiaal van uw plafondlamp bepaalt in hoge mate de uitstraling die deze lamp aan uw ruimtes geeft. Een chique plafondlamp van kristalglas zal uw ruimte bijvoorbeeld een extra sfeervolle uitstraling geven, terwijl plafondlampen in wit veel minder prominent aanwezig zijn. En kiest u bijvoorbeeld voor opengewerkte plafondlampen met een koperkleur of goudkleurige plafondlampen, dan weet u zeker dat u er blikvangers in uw woning bij krijgt. Bij het uitzoeken van een plafondlamp is het dus belangrijk dat u weet met welk doel u uw ruimte of ruimtes wilt gaan verlichten. Daarnaast is het ook van belang dat uw plafondlampen passen bij de stijl van uw interieur. Om uw keuze gemakkelijker te maken, kunt u op de website van RietveldLicht bij plafondlampen al een selectie maken uit de meest voorkomende hedendaagse woonstijlen: Modern, Klassiek, Eigentijds Klassiek, Landelijk / Rustiek, Art Deco, Retro, Industrieel en Stoer. Daarnaast kunt u verder selecteren op onder meer materiaal, kleur, en de vorm van de lampen. Alle plafondlampen op de website van RietveldLicht zijn direct te bestellen, en worden gratis en snel door heel Nederland geleverd. Wilt u eerst de plafondlamp van uw keuze nog even in het echt bekijken, dan bent u natuurlijk van harte welkom in de lampenwinkel van RietveldLicht in Sliedrecht.