Vloerlampen

Een huis inrichten is een kwestie van smaak. Maar ongeacht dat, heeft een huis licht nodig. Licht dat op ieder gewenst moment gebruikt kan worden. Dit betekent dat in elk huis verschillende soorten lampen wenselijk zijn zoals hanglampen, vloerlampen en plafondlampen.

Filters

Prijs

t/m

min
max

Lumen (lichtopbrengst)

t/m

min
max

Kelvin (lichtkleur)

t/m

min
max

310 Producten gevonden

Toon meer producten

Nog 274 producten

De vloerlamp maakt een inrichting compleet

Waarom vloerlampen? Vloerlampen zijn gemakkelijk plaatsbaar. Ze kunnen gebruikt worden om een hoek van de kamer uit te lichten maar een vloerlamp wordt ook vaak gebruikt als sfeerverlichting bijvoorbeeld naast uw bank. Er zijn verschillende stijlen zoals bijvoorbeeld een vloerlamp brons, vloerlamp chroom of een vloerlamp met een stoffen kap. Een vloerlamp boog wordt vaak gebruikt om een zithoek sfeervol uit te lichten. De moderne vloerlamp is tegenwoordig meestal voorzien van energiebesparende verlichting en is in allerlei prijsklassen te vinden. Goedkope vloerlampen zien er niet altijd echt goedkoop uit. Ook zij hebben uitstraling en de prijs hoeft niet altijd bepalend te zijn.

Sfeer

Vloerlampen helpen mee om een kamer sfeervol te maken. Denk bijvoorbeeld aan vloerlampen met een dimmer die de kamer in een fel licht of een warme sfeer kunnen zetten. Vloerlampen zijn de ideale ondersteuning als het op sfeer aankomt. Zo kan een Tripod vloerlamp in retro stijl een opvallende accessoire zijn in uw kamer. Voor de moderne smaak zijn er slanke LED vloerlampen die perfect in een strak interieur passen. Vloerlampen zijn allesbehalve traditioneel. Eerder verrassend, zeker wanneer de moderne vloerlamp in beeld komt. Een vloerlamp boog past bijvoorbeeld uitstekend in verschillende interieurstijlen. Met een booglamp led speelt u daarnaast ook nog eens in op de duurzaamheid en kostenbesparing van uw energierekening.

Aanschaffen

Waar moet je bij het kopen van vloerlampen op letten? Vloerlampen moeten bij de rest van het interieur passen. Dat kan overigens betekenen dat vloerlampen het contrast vormen met de andere delen in uw interieur. Kiest u voor een opvallende vloerlamp of juist voor een vloerlamp welke minimalistisch is en lijkt op te gaan in het interieur? Verder is het belangrijk dat u goed afweegt of een vloerlamp sfeervol of juist functioneel moet zijn. Of wellicht een combi van deze opties? Ook dat is mogelijk. Hiervoor zijn ook zeker goedkope vloerlampen te vinden. Vloerlampen zijn er in diverse prijsklassen; de goed betaalbare vloerlampen tot aan stijlvolle, design vloerlampen voorzien van led verlichting.

Prijskaartje

Mooie vloerlampen hebben hun prijs maar daar staat wel tegenover dat ze ook bedoeld zijn om lang mee te gaan. Bij de aanschaf van vloerlampen geldt naast de overweging waar ze een plek moeten krijgen, eveneens of ze lang mee zullen gaan. Zo heeft een vloerlamp brons een soort van eeuwigheidswaarde voor degene die hiervan houdt. De vloerlampen driepoot zijn vaak in brons en koper kleur te vinden. Ze zijn een echte blikvanger, een mooi accessoire. Dat ze daarnaast ook nog licht geven, is al bijna bijzaak. Het is een investering met vele jaren plezier, uitstraling en opvallende blikken van bezoekers.

Zichtbaar

Zoals gezegd, een huis inrichten is een kwestie van smaak en mogelijkheden. Vloerlampen kunnen daarbij een wezenlijke rol spelen. Zij zijn meer dan een lichtbron. Ze maken deel uit van het eindresultaat, doordat ze net niet of net wel opvallen. Vloerlampen met een LED-verlichting zijn vaak minimalistisch en strak. Mede daardoor zijn deze vloerlampen minder in het oog springend. Daar staat tegenover dat design vloerlampen vaak meer aandacht opeisen. Design vloerlampen zijn vaker opvallend en kunnen soms als bijzonder object gezien worden. Gelukkig zijn er vloerlampen in iedere prijsklasse, in allerlei vormen en uitvoeringen, zodat iedereen iets voor haar of zijn smaak kan vinden. Vloerlampen verlichten letterlijk alle donkere hoeken, ondersteunen waar dat nodig is en brengen sfeer in huis.