• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Snel in huis
  • Grote eigen voorraad

Hanglampen

Een mooie hanglamp boven de eettafel maakt van een huis een thuis, maar laten we niet vergeten dat hanglampen voor veel verschillende ruimtes geschikt zijn. Een hanglamp is het stralende middelpunt van de woonkamer, maar kan ook stralen in een hal of zorgen voor fijn leeslicht naast het bed. In ons assortiment vindt u diverse hanglampen in verschillende stijlen: Industriële hanglampen, moderne zwarte hanglampen, witte retro bollampen, stoere hanglampen met knikarmen. Bekijk ons assortiment en ontdek uw nieuwe lamp!

Filters

Prijs

t/m

min
max

Lumen (lichtopbrengst)

t/m

min
max

Kelvin (lichtkleur)

t/m

min
max

Hoogte (mm)

t/m

min
max

626 Artikelen gevonden

Toon meer artikelen

Nog 590 artikelen

Hanglampen in alle kleuren

Hanglampen zijn er in alle kleuren. Een zwarte hanglamp is al een tijd erg populair en dat is niet voor niets. De klassieke look geeft elk interieur net dat beetje extra. Het is belangrijk om de kleur van een hanglamp af te stemmen op uw interieur. Kies voor een koperen hanglamp voor een industriële sfeer of een hanglamp met amberkleurige glazen voor een warme gloed. Ook een goed idee: dimbare hanglampen. Met een dimbare hanglamp kunt u eenvoudig een fijne sfeer creëren en bij sommige hanglampen is het zelfs mogelijk om de lichtkleur aan te passen.

Hanglampen voor verschillende ruimtes

Hanglampen zijn geschikt voor verschillende ruimtes. Ja, ook in de slaapkamer is een hanglamp een prachtige aanvulling. Misschien niet direct in het midden van de kamer, want dan neemt de lamp veel ruimte in beslag en loopt u letterlijk tegen de lamp. Maar een hanglamp naast het bed, boven het nachtkastje, neemt helemaal geen bruikbare ruimte in beslag en zorgt voor een instant luxe uitstraling. Per ruimte kan de stijl van de hanglamp gerust verschillen. Denk aan een industriële hanglamp in de stoere kinderkamer of een rotan lamp in de babykamer. Door de lampen dan wel in dezelfde kleurstelling of materiaal te kiezen, ontstaat er toch rust en eenheid. Over materiaal gesproken: Materiaal heeft veel invloed op de stijl van een ruimte. Een glazen lamp zorgt bijvoorbeeld voor een moderne sfeer in de keuken, terwijl een rieten lamp zorgt voor een Scandinavische uitstraling in de slaapkamer en een design lamp van metaal brengt luxe in de woonkamer. Ook leuk: speel met meerdere hanglampen naast elkaar. Denk aan meerdere lampen boven een eettafel of in de hal bijvoorbeeld.

Welke soorten hanglampen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten hanglampen verkrijgbaar. Naast de hanglampen met kap en de hanglampen zonder kap, biedt Rietveld Licht ook moderne kroonluchters aan die uw huis laten stralen. Ze zorgen voor een klassieke look. Een modern interieur? Kies dan een industriële kroonluchter. Ook zijn er speciale vide lampen. Vide lampen geven een vide direct een luxe uitstraling. Pak groot uit, dit is het moment! Naast verschillende vormen en stijlen, zijn er natuurlijk ook hanglampen van verschillende materialen. Een hanglamp van touw bijvoorbeeld of een draadlamp geeft een unieke look aan elk interieur.