• Laagste prijsgarantie
  • Voor 11:00 besteld, vandaag in huis
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Lichtbronnen

Het mooiste van de lamp is de voet, de kap of de pendel, zij geven stijl en kleur aan uw interieur. Het beste van de lamp is de lichtbron, want die verlicht uw huis, kantoor of winkel. Op deze pagina vindt u vele soorten lichtbronnen; halogeen en led-verlichting in verschillende fittingmaten, kleuren en zelfs zeer bijzonder vormgegeven exemplaren. Met de filteropties bovenaan de pagina kunt u uw voorkeuren ingeven. Bij iedere soort armatuur in deze webshop staat bij de specificaties aangegeven welke lamp passend is, zo haalt u altijd de juiste lichtbron in huis.

Toon meer producten

Nog 22 producten

Lumen en dimmen

Vroeger keken we altijd naar de hoeveelheid watt van een lichtbron. Het wattage gaf inzicht in de sterkte van een lamp, al ging het eigenlijk over het energieverbruik. Lumen is een eenheidsmaat voor lichtopbrengst. Bij led-verlichting wordt de lichtsterkte aangeduid met lumen. Omdat een led-lamp zuiniger is dan een gloeilamp, kunt u met een veel kleiner aantal watt toch evenveel lumen hebben. Kijk dus goed hoeveel licht u nodig hebt van de lichtbron. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor dimbare lampen. Kijk wel of de lamp, de armatuur, geschikt is voor een dimbare lichtbron. De verlichting kunnen dimmen is heel prettig, vooral boven de eettafel, bij de bank, in de slaapkamer en in de badkamer. Op alle plekken waar u soms helder licht nodig heeft, om bijvoorbeeld een boek te lezen of de was op te vouwen, en waar op een ander moment sfeerlicht zeer gewenst is, is dimbare verlichting dé oplossing.

Led-TL

TL-lampen zijn ideaal voor plekken en ruimtes waar felle verlichting nodig is; in garages, winkels, boven een hobbyhoek of in de werkkamer. Led-TL is natuurlijk een stuk zuiniger dan de oude TL-verlichting. Bij Rietveld Licht hebben we diverse soorten led-TL, mooi vormgegeven, dus niet alleen praktisch, maar ook smaakvol. U vindt het in deze webshop, tegen de laagsteprijsgarantie. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom in Sliedrecht. Daar zijn vele verschillende lampen mooi opgesteld in een huiselijke omgeving. Als u behoefte heeft aan advies, dan kunt u terecht bij onze verlichtingsspecialisten ter plekke.