Inbouwspots

Inbouwspots zijn een mooie manier van verlichting. Voor ieder interieur vindt u bij RietveldLicht inbouwspots. Klassiek of modern, buiten of binnen, dimbaar of niet dimbaar. Bekijk snel het brede assortiment.

Filters

67 Producten gevonden

Toon meer producten

Nog 31 producten

Er zijn veel verschillende inbouwspots en ze zijn geschikt voor vele doeleinden. Om inbouwspots te plaatsen is het van belang dat u weet waaraan de inbouwspot moet voldoen. Wilt u een een kantelbare of vaste inbouwspot, een dimbare led inbouwspot of een halogeen inbouwspots? Of wilt u juist keuken inbouwspots? Deze hebben wij allemaal in ons assortiment. Er zijn inbouwspots voor 12 volt of voor 220/230 volt. Inbouwspots voorzien van een hogere IP-waarde, zodat deze geschikt zijn voor in een vochtige ruimte of juist voor gebruik buitenshuis, hebben wij ook. Een IP waarde geeft de vocht dichtheid aan en kan variëren tussen IP 21 tot IP 65. Bent u op zoek naar inbouwspots voor de keuken, hal, woonkamer, slaapkamer of badkamer? Dan heeft u bij ons ruime keus.

Led inbouwspots

Naast de halogeen inbouwspots, wordt steeds vaker gekozen voor led inbouwspots. En dat is niet gek. Led inbouwspots gaan langer mee dan de halogeen inbouwspots. U hoeft led inbouwspots dus minder vaak te vervangen. Ze zijn zeer zuinig in gebruik en het armatuur wordt niet heet. Hierdoor zijn led inbouwspots milieuvriendelijker en uiteindelijk goedkoper. De spots zijn in veel verschillende soorten en stijlen te verkrijgen. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan vierkante led inbouwspots in plaats van de welbekende ronde vorm? Vierkante led inbouwspots zien we steeds vaker terugkomen in moderne stijlvolle huizen en kantoren, maar de organische ronde vorm blijft een tijdloze variant.

Zijn led inbouwspots dimbaar?

We krijgen vaak de vraag of led inbouwspots dimbaar zijn. Ons antwoord daarop is dat led inbouwspots dimbaar kunnen zijn, maar dat dit niet standaard het geval is. Led lampen van 220/230V zijn in veel gevallen dimbaar, maar bij inbouwspots van bijvoorbeeld 12V kan dat wel eens problemen opleveren. Het is verstandig bij de omschrijving te kijken of het dimbare spotjes zijn. Wanneer inbouwspots led dimbaar zijn staat dit vermeld. Let er daarnaast op of u wel de juiste dimmer heeft. In de meeste gevallen zijn led inbouwspots dimbaar met een fase-aansnijdimmer. Wanneer de keuze wordt gemaakt voor led inbouwspots dimbaar denkt men vaak aan de diverse sferen die ermee gecreëerd kunnen worden. Felle verlichting om te werken of overzicht te houden. En gedimde verlichting wanneer er een gezellige of romantische sfeer gewenst is. Dimbare led inbouwspots hebben dus veel voordelen!

Inbouwspots buiten

Inbouwspots zijn niet alleen binnen heel hip, maar inbouwspots buiten zien we ook steeds vaker terugkomen. Inbouwspots buiten kunnen worden geplaatst onder een overkapping voor de lange zomeravonden. Zo kunt u, ondanks dat het buiten donker wordt, toch buiten blijven zitten. Ook worden inbouwspots buiten geplaatst onder de overkapping bij de voordeur of zelfs in tegels waardoor het licht van beneden of de zijkant komt. Dit kan een prachtig effect geven in de tuin. Schrik niet als er in uw inbouwspots buiten wat condens ontstaat, de inbouwspots voor buiten zijn namelijk waterdicht. De condensvorming ontstaat door een verschil in luchtvochtigheid in de spot en buiten en kan verder geen kwaad.

Badkamer, slaapkamer of keuken inbouwspots

Spotjes hebben veel mogelijkheden en zijn geschikt voor verschillende ruimtes. Kies voor de energiezuinige led of halogeen inbouwspots. Met dimbare led inbouwspots bepaalt u de sfeer in de ruimte. Keuken inbouwspots moeten bijvoorbeeld veel licht geven op het werkblad, maar het kan ook een plek zijn om te eten en hierbij hoeft het licht juist niet heel fel te zijn. Hier kan dus gedacht worden aan dimbare led inbouwspots. Hetzelfde geldt eigenlijk in alle ruimtes in het huis. Er is af en toe helder licht nodig en soms is zachte verlichting voldoende of gewenst.

Zelf inbouwspots monteren

De doe-het-zelver kan natuurlijk zelf inbouwspots monteren. Dit hoeft absoluut niet moeilijk te zijn. Online zijn er vele video’s te vinden die u hierbij kunnen helpen. Zo kunt u inbouwspots monteren; stapje voor stapje.