Lampenkappen

Glazen lampenkappen worden heel vaak toegepast. Zo zien we bijvoorbeeld glazen lampenkappen in hanglampen, tafellampen, wandlampen en zelfs in buitenverlichting. De glazen lampenkappen kunnen van zowel helder als mat wit glas gemaakt worden. Een glazen lampenkap geeft een degelijke en rijke uitstraling en is tijdloos bovendien.

Populair

Alle 24 producten getoond.

De glazen hanglamp

Ook de glazen hanglamp zien we vaak in een heldere of witte uitvoering. Het voordeel van een glazen hanglamp is dat deze de ruimte open houdt en dus zorgt voor een ruimtelijke uitstraling. De nadrukt ligt dus minder op de glazen lampenkappen dan wanneer u voor een wit glas kiest. Een wit glazen hanglamp heeft als voordeel dat de lichtuitstraling meer gesloten is en er geen inkijk in de lamp mogelijk is. Dit kan dus rustiger ogen dan een heldere glazen hanglamp. Tegenwoordig zijn er ok glazen lampenkappen die voorzien zijn van kleur. Zo vindt u in ons assortiment glazen hanglampen welke een spiegelend uiterlijk hebben. Er zijn ook glazen hanglampen welke voorzien zijn van een spiegelend effect in een warme, roodkoperen kleur. Het valt minder op maar ook deze lampen zijn dus voorzien van glazen lampenkappen.

De glazen tafellamp

Als men zoekt naar een glazen tafellamp zal men veel tafellampen vinden voorzien van glazen lampenkappen. Toch zijn er ook glazen tafellampen die juist voorzien zijn van een glazen voet. Deze tafellamp met glazen voet kan van helder glas zijn maar komt ook voor in gekleurd glas. De tafellamp met glazen voet wordt vaak gecombineerd met een stoffen kap. Het kan ook zijn dat u zoekt naar een tafellamp glazen voet maar bijvoorbeeld een tafellamp vindt die volledig gemaakt is van glas. Deze zal bijna altijd gemaakt zijn van wit glas zodat de fitting aan de binnenzijde niet zichtbaar is. Een glazen tafellamp heeft meestal een rijke uitstraling. We zien de glazen tafellamp bijvoorbeeld terugkomen bij de notarislampen. Deze hebben als kenmerk juist weer de glazen lampenkappen.

Glazen kroonluchter

Een glazen kroonluchter zien we eigenlijk nooit. Vaak wordt het idee van een glazen kroonluchter na gemaakt van plexiglas omdat deze anders heel zwaar en kwetsbaar zou zijn. Een glazen kroonluchter wordt toch gevonden ondanks dat deze meestal van aluminium is gemaakt. Dat komt omdat de kroonluchters voorzien zijn van losse elementen die zorgen voor de rijke en weelderige uitstraling. Vroeger werden deze elementen gemaakt van kristal maar tegenwoordig is dit van kunststof of glas zodat de kroonluchter beter betaalbaar blijft. De glazen kroonluchter heeft dus wel degelijk onderdelen van glas maar deze vallen over het algemeen juist minder op.

Glazen wandlamp

Een glazen wandlamp zien we bijna nooit gemaakt van alleen glas. Meer aannemelijk is dat een glazen wandlamp voorzien is van een glazen lampenkappen. In dit geval is er veel aanbod als glazen wandlamp. Een glazen wandlamp kan gemaakt zijn met een kap in gekleurd of helder glas en kan diverse stijlen hebben. Het assortiment van de glazen wandlamp is erg groot in zowel kleur als stijl. Kijkt u eens rond in onze groep glazen wandlamp. Er is zeker iets te vinden dat zich thuis zal voelen in uw eigen interieurstijl.