• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Natuurlijk materialen, zoals bamboe, in jouw woonkamer

Anderhalf jaar geleden onderging onze woonkamer een totale metamorfose. Alles ging eruit. Er kwam een nieuwe vloer, andere kleuren op de muur, nieuw meubilair en accessoires, waaronder ook nieuwe verlichting. Het duurde niet lang of ik had de juiste verlichting gevonden, behalve die ene vloerlamp die ik naast onze antieke kast wilde plaatsen.

Warmte door een staande lamp met een bamboe lampenkap

Ik zocht daarom een lamp die voor sfeer moest zorgen in die hoek. In de buurt staat onze eetkamertafel met daarboven een stoere, houten hanglamp. Prima verlichting maar niet sfeervol. Ik probeer zoveel mogelijk natuurlijke materialen in mijn huis te verzamelen. Natuurlijke materialen zijn tijdloos en eindeloos te combineren. Materialen die je in mijn interieur tegenkomt zijn hout, rotan en terracotta. Daarnaast ben ik een plantenliefhebber en vind ik het belangrijk dat een woonkamer warmte en gezelligheid uitstraalt. Persoonlijk houd ik niet van verlichting in dezelfde stijl maar vind ik het een uitdaging om van verschillende soorten verlichting één geheel te maken.

De aanwinst van deze vloerlamp is voor mij het bewijs dat ik niet haastig op zoek moet gaan want met het nodige geduld is er altijd ‘licht in de duisternis’.

Haast had ik het afgelopen jaar niet gemaakt met zoeken naar de perfecte vloerlamp, want als ik iets zoek kan ik het nooit vinden. Bij mij komen dingen meestal ineens op mijn pad. Zodoende duurde het anderhalf jaar voordat ik mijn droomlamp tegen kwam. Plots verscheen dit prachtige exemplaar op mijn netvlies. Een zwart metalen armatuur, die in andere accessoires terugkomt in het interieur, in combinatie met de bamboe lampenkap maakt deze lamp voor mij een ware eyecather.

Een praktische vloerlamp met een mooi lichteffect op de muur

Deze vloerlamp is niet alleen overdag een eyecather, want wat bleek toen ik de lamp voor de eerste keer aandeed? De bamboe lampenkap zorgt voor een prachtig, rustiek patroon op de muur. Omdat ik een hekel heb aan losse snoeren was ik blij verrast toen bleek dat het lichtsnoer met klemmetje langs de armatuur geleid kan worden. Dit zorgt ervoor dat het snoer vrijwel onzichtbaar is weggewerkt.

De aanwinst van deze staande lamp voor in de woonkamer is voor mij het bewijs dat ik niet haastig op zoek moet gaan want met het nodige geduld is er altijd ‘licht in de duisternis’!

Liefs, Jacqueline

Jacqeline Lemmen