• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 14-03-2023

Babykamer verlichting tips

Er is een baby komst. Gefeliciteerd! Er mag een plekje (vrij) gemaakt worden voor jouw kindje. De kleur voor op de muur of het lieve behangetje heb je misschien al uitgezocht en de commode die er perfect bij past moet alleen nog in elkaar worden gezet. Een lamp in de babykamer maakt het helemaal af. Maar welke lamp kies je voor de babykamer? Een ding is zeker; het hoeft echt geen speciale kinderkamer lamp te zijn in felle kleuren en met vrolijke plaatjes. Wat ook zeker is: fijn licht is belangrijk. Voor jou én je kleintje. We vertellen je graag waar je op moet letten bij het uitkiezen van de perfecte lamp voor de babykamer, zodat je de babykamer kan afmaken en zodat het net iets minder moeilijk is om straks in de nacht je bed uit te gaan.


Soorten verlichting in de babykamer

In de babykamer heb je twee soorten verlichting nodig: praktisch licht en sfeerlicht. Praktisch licht voor het aankleden en sfeerlicht voor tijdens het voeden in de avond. En nacht. Sorry, we maken dingen graag mooier, maar hier kunnen we niet omheen. En als je er dan toch uit moet, maak het dan op zijn minst een beetje comfortabel. Fijn licht helpt! Want eruit moeten en meteen verblind worden door te fel licht is voor niemand fijn. Ook niet voor de lieve slaperige oogjes van jouw kindje. Sfeerlicht is daarom echt geen overbodige luxe.

Ga voor een lamp waarbij de lichtbron juist niet te zien is, zodat het licht niet storend is aan jullie ogen.

Wat voor lamp voor in de babykamer?

Als centrale verlichting kan je een plafondlamp of hanglamp kiezen voor in de babykamer. Dit is de lamp die je gebruikt als praktisch licht tijdens het verschonen bijvoorbeeld. Natuurlijk wil je een lamp die past in de stijl van jouw babykamer. Is er iets leuker dan het inrichten van je eigen babykamer? De kleertjes alvast in de kast hangen op van die inimini kledinghangertjes. Och, we dwalen af. We zien bij veel lampen dat de lichtbron de hoofdrol speelt. Stoer en sfeervol, maar niet aan te raden in een babykamer. Ga voor een lamp waarbij de lichtbron juist niet te zien is, zodat het licht niet storend is aan jullie ogen. Een hanglamp van stof of een plafondlamp van rotan zijn perfecte voorbeelden van lampen die prachtig staan in een babykamer én zorgen voor zacht licht. Ook een goed idee: gebruik een dimmer. Zo verander je praktisch licht in sfeerlicht in een handomdraai. Een extra lampje in de babykamer is ook fijn. Een tafellamp bij de commode kan je gebruiken als nachtlampje, staat leuk en kan je ook gebruiken tijdens het voorlezen.

De veiligheid van de verlichting in de babykamer

Veiligheid, het is zo belangrijk. In jouw huis en zeker in de babykamer. Zorg er daarom voor dat alle stopcontacten stevig bevestigd zijn en gebruik stopcontactbeveiligers. Kijk ook even naar alle snoeren in de kamer. Het snoer van die leuke tafellamp bij de commode mag niet te lang zijn en/of te los hangen. Voor je het weet gaat jouw kleintje op onderzoek uit en pakt het snoer vast waardoor het tafellampje omvalt. En dat doen die baby's echt eerder dan je denkt.