• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 24-06-2019

Beauty is a light in the heart

Naarmate je ouder wordt, komen er vaak mankementen. Bij mij is dat dus het slechter kunnen lezen van de kleine lettertjes. Nu heb ik een leesbril, maar vooral 's avonds merk ik dat het zicht minder wordt. Kortom, een goede leeslamp naast mijn stoel is onmisbaar geworden!


Dus op een avond besloot ik er eens goed voor te gaan zitten om online op zoek te gaan naar een leeslamp. Aangezien ik nogal eens verander in de huiskamer qua opstelling van de bank en de stoelen, leek het mij verstandig om niet voor een wandlamp te kiezen, deze zit immers vast aan de muur. Dan valt er al een categorie af en ik kwam uit op vloerlampen. Een staande lamp kan je verplaatsen en is hierdoor makkelijk te stylen bij de bank of naast een stoel. Het uitzoeken werd hierdoor een stuk eenvoudiger.

Als ik iets koop voor in huis, let ik ook op of het goed in mijn interieur past. Ik let vooral op de vormgeving, functionaliteit en natuurlijk is voor mij de kleur ook heel bepalend! Het moet dus goed matchen met de rest van mijn interieur. Mijn bank heeft een cognac kleur. En laat ik nu precies een lamp vinden die twee leren riempjes heeft in deze kleur ook heeft. De lamp bestaat uit twee zwarte kapjes en de binnenkant heeft een mooie gouden kleur, wat ik zelf een extra speciaal vind. De kappen kan je zelf zo stellen dat er een goede lichtbundel naar beneden schijnt. Nu heb ik totaal geen verstand van lichtbronnen, maar door de amberkleurige lamp die ik erin heb gedaan, geeft de lamp een mooie warme kleur en kan ik er ook nog eens goed bij lezen.

De vloerlamp heeft twee kappen op verschillende hoogtes. Regelmatig gaan wij naar Italië op vakantie, maar echt Italiaans spreken kan ik niet. Het getal twee is mij wel bekend, en dat is 'Due'. En ik vind dit wel een toepasselijke naam voor de deze lamp, in verband met de twee kappen en de twee cognackleurige riempjes die er aan bevestigd zijn.

De leeslamp staat inmiddels al een tijdje te pronken naast mijn bank en heeft ook al op diverse plekjes in het huis gestaan. Het is dus een goede keuze geweest om niet voor een wandlamp te gaan! Deze vloerlamp is echt een lichtpuntje in de duisternis.