• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Snel in huis
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 21-01-2019

CÔTE CHIC

Côte d’Azur, ik hou van zuid Frankrijk. Niet alleen om er naar toe te gaan op vakantie maar ook van de oude films die er zijn opgenomen.Denk aan James Dean, Audrey Hepburn, Brigitte Bardot. Als ik dat moet vertalen naar interieur denk ik aan zwart-wit, chic, messing, glas en glamour met een toefje panter. Maar met net iets meer cachet. Valt deze stijl nu onder Urban jungle , loft of misschien wel New boho? Toen ik laatst bij Café Cote was, viel alles samen. Ik wilde dit ook thuis! Een andere stijl. Een mix tussen de Franse Côte d'Azur en boho-chic, Côte chic dus. Een stijl die ook veel terug te zien is op Ibiza en misschien toch niet zo ver ligt van de bohemianstijl.


Mijn zoektocht begon met een andere lamp voor boven de eettafel. Mijn keus was snel gemaakt. Ik koos voor.....Een bollamp van glas met messing accent. Hij is groots en opvallend en toch ook weer niet. Want doordat deze lamp transparant is, neemt hij niet alle ruimte in maar trekt toch de aandacht.

Zoals jullie weten hou ik van het combineren van nieuw met oud en strak design met vrouwelijke en stoere accenten. Al deze eigenschappen komen samen in deze lamp. In combinatie met verschillende accessoires krijgt de lamp elke keer een andere look. Meteen krijgt mijn huis met deze lamp een andere vibe. Van bohemianstijl met een rotan lamp, naar een nieuwe stijl met een glazen bollamp. Nee, ik ga niet in mijn glazen bol de nieuwe trends voorspellen. Maar we gaan de bollamp nog wel vaker zien!

Met een kleine verandering zoals een nieuwe lamp kun je dus al heel wat verandering aanbrengen in je interieur. Op tafel staan nu wat meer gouden accenten en het panter velletje komt ook weer terug. Voor mij roept deze combinatie meteen een andere sfeer op. Met een paar andere accessoires zet je meteen een andere stijl neer.

De lamp is in elk interieur te stylen. Van landelijk tot industrieel. Door zijn strakke design en transparante uiterlijk blendt hij makkelijk in. Wist je dat de bollamp een echt retrodesign is? In de jaren ‘30 was hij erg populair en veel te zien in de chique cafés aan de Côte d’Azur.

Deze lamp van Rietveld Licht is er ook nog met een ander kleur kapje. Ik koos voor messing omdat ik dat net iets meer vond passen in de stijl die ik in huis wil creëren. Iets meer kleur en iets meer goud en messing. Iets meer Cote d’Azur. So boho move over.......New boho, 73000|Cote chique it is!

En wat vind je ervan? Wat is jouw favoriete stijl in huis? En heb je daar ook een bijpassende lamp bij?