• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Dinsdag gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 26-09-2023

De favoriet van onze copywriter Daisy

Onze ‘tijdsoptimist’ Daisy schrijft al onze teksten. Van producttekst tot social media en ja, stiekem ook deze blog en dat voelt best gek en is ook moeilijker dan je zou denken, want wat schrijf je nou eenmaal over jezelf? Hoi. Ik ben Daisy. Je vindt me dagelijks met nogal rommelig haar op het schoolplein en daarna met een rood hoofd op mijn retro fiets, al haastend naar kantoor. Dat is 8 km verderop én een brug over, want ik leef op het waanzinnig mooie eiland Dordrecht. Meer weten over mij, mijn functie én mijn favoriet? Lees dan deze blog.


Wie ben je en wat doe je bij Rietveld?

Ik ben Daisy, moeder van toevallig de twee allerleukste kinderen van de wereld. Ik woon samen met mijn man Peter, die leuke kinderen van ons en onze twee katten in het mooie Dordrecht. Of ‘op’, het is tenslotte een eiland en het is altijd mijn droom geweest om op een eiland te wonen. Is het toch een beetje gelukt. Ik fotografeer graag en sinds ik kan schrijven, schrijf ik heel wat. En dat mag ik nu al een aantal jaar ook voor Rietveld Licht doen. Ik werk hier al ruim 13 jaar en heb verschillende functies binnen het bedrijf gehad. Hierdoor heb ik heel wat kennis over ons bedrijf, onze klanten en over onze producten. Die kennis komt goed van pas tijdens het schrijven van de productteksten, maar ook voor de social media teksten bijvoorbeeld. Ik heb duidelijk voor ogen voor wie ik schrijf.

Waar haal jij als copywriter inspiratie vandaan?

Allereerst vind ik het belangrijk dat bij een product voldoende, of liever meer dan voldoende, informatie staat. Ik schrijf altijd met de klant in mijn achterhoofd. Wat wil je weten als je geïnteresseerd bent in dit product? Inspiratie is overal. Ik neem alles in me op, maar ga vooral goed op kunst en fotografie. Oh en magazines. Pinterest en Instagram zijn ook heel inspirerend. Maar er gaat niks boven een echt magazine. Wat ook fijn is; sparren met collega’s. Waarom is dit product ingekocht of ontworpen, voor welke doelgroep, voor welke woonstijl?

Door items aan je interieur toe te voegen die je gewoonweg heel mooi vindt, ontstaat een heel eigen interieur en word je huis een thuis

Welke lamp is jouw persoonlijke favoriet?

Ik vond dit echt een lastige vraag. Niet zo gek natuurlijk, we hebben nogal een ruim assortiment! Ik heb er echt even over na moeten denken en ben uitgekomen bij deze zwarte vloerlamp. Deze lamp past echt in elke woonstijl en is tijdloos. Dat vind ik heel belangrijk. Ik ga liever niet mee met korte trends en kies steeds bewuster voor tijdloze klassiekers. Ik kan mijn hele interieur bij wijze van omgooien en dan nog past deze vloerlamp. Grappig, het is misschien niet de meest bijzondere lamp op het eerste gezicht, maar vergis je niet. De drie taps toelopende poten geven de lamp karakter. En dat de lamp echt helemaal zwart is, ook de kap, vind ik persoonlijk heel mooi. Ik let altijd op details. Bij deze vloerlamp vind ik het bijvoorbeeld prachtig dat het snoer uit één van de poten komt en niet ergens los bungelt. Een klein detail, maar het maakt echt een wereld van verschil. Ik heb ‘m vorige week ook maar meteen mee naar huis genomen. Perfecte timing, nu de dagen korter worden.

Hoe zou jij jouw eigen woonstijl omschrijven?

In de basis is mijn woonstijl Scandinavisch, zou ik zeggen. Met een mix van alles wat ik mooi vind. Ik heb een tijdje gehad dat ik heel lang moest nadenken voor ik iets kocht wat ik hartstikke mooi vond. Bang dat het niet zou passen in ons interieur. Maar inmiddels ben ik erachter dat het voor mij heel goed werkt om het gewoon aan te schaffen. Of er voor te sparen natuurlijk, als het een duur item is. Het vindt vanzelf een plek in ons huis. Ook al past het eigenlijk niet perfect in onze stijl. Door items aan je interieur toe te voegen die je gewoonweg heel mooi vindt, ontstaat een heel eigen interieur en word je huis een thuis.