• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Dinsdag gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 25-07-2023

De favoriet van onze inkoper Marieke

Al speurend in de overvolle gangpaden van een kringloopwinkel, op zoek naar die ene parel voor haar huis, daar vind je Marieke in haar vrije tijd. Tijdens die speurtocht komt ze van alles tegen dat haar inspiratie geeft. Een mooie vorm of een mooie stof bijvoorbeeld, geeft Marieke meteen ideeën voor een nieuwe lamp. Zo zorgt Marieke dus niet alleen voor pareltjes in haar eigen huis, maar ook voor de parels in onze collectie. Welke lamp zou haar persoonlijke favoriet zijn? En is dat dan ook een eigen ontwerp? Ze vertelt het je!


Wie ben je en wat doe je bij Rietveld?

Ik ben Marieke en werk alweer 6 jaar als inkoper en productontwikkelaar bij Rietveld Licht. De eerste paar jaar werkte ik alleen op zaterdagen in de showroom. Nadat ik mijn opleiding had afgerond, kon ik als inkoper aan de slag. In de showroom leerde ik natuurlijk hartstikke veel over onze producten én over onze klanten. Een groot voordeel voor mijn werk als inkoper nu. Ik gebruik die kennis om mijn werk als inkoper zo goed mogelijk te doen.

Waar haal jij als inkoper inspiratie vandaan?

Als inkoper haal ik eigenlijk mijn inspiratie uit van alles. Zo zag ik een keer in een vlog op Youtube een heel mooie keukenkast knop. Ik heb toen direct aan onze fabrikanten gevraagd of we dit als fitting kunnen gebruiken. En dat kon! Door er rookglas aan toe te voegen, maakten we de lamp commercieel. Het is inmiddels een hele goedlopende serie geworden!

Het allerleukste vind ik het om een lamp vanaf nul te ontwerpen. Dat begint met inspiratie. Ik raak geïnspireerd door bijvoorbeeld een mooi materiaal of bijzondere vorm.

Waar let je op tijdens het inkopen van nieuwe items?

Bij het inkopen van nieuwe items is het belangrijk dat het een commercieel artikel is, maar ook wel dat het anders dan anders is. Het is leuk om net een extra detail toe te voegen, wat een product nóg mooier maakt. Het allerleukste vind ik het om een lamp vanaf nul te ontwerpen. Dat begint met inspiratie. Ik raak geïnspireerd door bijvoorbeeld een mooi materiaal of bijzondere vorm. Dat werk ik vervolgens uit tot een commercieel artikel dat niemand anders heeft.

Welke lamp is jouw persoonlijke favoriet?

Ha, dat wisselt ongeveer elke maand! Nu is artikel 74815 toch wel echt mijn persoonlijke favoriet. Het is een prachtige tafellamp met een hoge voet van bruin marmer. De kleur van dit marmer past perfect bij het bruine glazen bolletje. We zien natuurlijk erg veel rookglas, maar ik hoop dat het toch steeds meer naar een iets zachtere kleur gaat, zoals dit bruine glas. Dit geeft meteen een warme uitstraling in huis.

Hoe zou jij jouw eigen woonstijl omschrijven?

Mijn woonstijl vind ik wel moeilijk te omschrijven. Ik probeer niet steeds mee te gaan in trends, zodat mijn interieur tijdloos is. Ik houd van een mediterrane sfeer met mooie materialen en zachte kleuren. En ik ben gek op blauw en geel met wit gestreept. Het liefst speur ik alle kringlopen af om meubels te upcyclen of maak ik iets helemaal zelf. Zo heb ik pas nog een radiatorombouw zelf gemaakt en deze natuurlijk in een zacht kleurtje geschilderd.