• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 30-04-2024

Verlicht je buitenleven zonder stroom: De revolutie van oplaadbare buitenverlichting

Met oplaadbare buitenverlichting zit je nergens meer aan vast. Je kan letterlijk alle kanten op met draadloze buitenlampen en precies dat biedt een oneindigheid aan creativiteit. Van super makkelijk je beplanting uitlichten tot een gezellige, huiselijke sfeer creëren met een tafellamp op je nieuwe tuintafel. Het kan! Draadloze wandlampen aan de schutting? Kan! En dat zonder gedoe met kabels en snoeren. Fijn! Wil je meer weten over draadloze buitenverlichting? Snappen we! Lees snel onze blog en benoem jezelf tot draadloze verlichting-expert op de eerstvolgende verjaardag in de tuin.


Waarom wij fan zijn van draadloze (buiten)lampen

De Vrijheid van draadloos

Één van de grootste voordelen van oplaadbare buitenverlichting is de vrijheid die het biedt. Weg zijn de beperkingen van stopcontacten en kabels! Met oplaadbare lampen kun je je buitenruimte verlichten waar je maar wilt, zonder je zorgen te maken over het vinden van een stroombron. Of je nu een intiem diner in de tuin hebt of een avondje wil ontspannen op het terras, draadloze verlichting zorgt voor licht én sfeer.

Duurzaamheid in actie

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, biedt oplaadbare buitenverlichting een krachtig statement. Door te kiezen voor oplaadbare lampen verminder je niet alleen je ecologische voetafdruk, maar omarm je ook de evolutie naar een groenere toekomst. Herlaadbare batterijen betekenen minder afval en een langere levensduur.

Praktische informatie

Verschillende soorten draadloze buitenverlichting

Het mooiste van oplaadbare buitenverlichting is natuurlijk de ruimte voor creativiteit die het biedt. En dat zorgt ook voor veel verschillende soorten draadloze buitenlampen. Tafellampen, wandlampen, vloerlampen, spots, om er zomaar eens een paar te noemen. En dan zijn er ook nog verschillen in de manier waarop de oplaadbare lampen worden opgeladen. Zo zijn er solar lampen en oplaadbare lampen op batterijen. Lampen op batterijen of accu laadt je op met (meestal) een USB-kabel. Lampen die door de zon worden opgeladen kan je lekker laten hangen in de tuin. De zon doet haar werk en ‘s avonds heb je hierdoor licht. Lampen op accu moet je binnen opladen. Dat kost misschien iets meer moeite, maar over het algemeen zijn deze lampen wel een stuk mooier. Er is tenslotte geen solarpaneel te zien. Bovendien kunnen deze type lampen écht overal hangen, terwijl je met solarlampen rekening moet houden met de stand van de zon. Een solarlamp in de schaduw functioneert natuurlijk veel minder goed dan wanneer deze lamp in de zon hangt.

Één van de grootste voordelen van oplaadbare buitenverlichting is de vrijheid die het biedt

Hoe lang brandt een oplaadbare lamp?

Draadloze buitenlampen variëren sterk in hun brandduur na het opladen. Verschillende factoren zijn hierop van invloed. Laten we eens kijken naar de twee meest voorkomende soorten draadloze buitenlampen en hun brandduur:

1. Zonne-energie lampen

Draadloze buitenlampen die op zonne-energie werken, laden zichzelf overdag op met behulp van zonlicht en schakelen 's nachts automatisch in. De brandduur van deze lampen kan sterk variëren, afhankelijk van de volgende factoren:

  • Zonnig of bewolkt: Lampen die gedurende de dag meer zonlicht ontvangen, kunnen over het algemeen langer branden.
  • Kwaliteit van de zonnepanelen en batterijen: Hoogwaardige zonnepanelen en batterijen kunnen meer energie opslaan en gaan langer mee.
  • Seizoensinvloeden: In de zomermaanden, wanneer de dagen langer zijn, kunnen zonne-energielampen over het algemeen langer branden dan in de wintermaanden.

Goed opgeladen zonne-energie lampen kunnen zo’n 6 tot 12 uur branden.

2. Lampen op batterijen

Draadloze buitenlampen die op batterijen werken, zijn volledig afhankelijk van de capaciteit en kwaliteit van de batterijen. De brandduur van deze draadloze lampen kan ook variëren door deze factoren:

  • Batterijcapaciteit: Lampen met grotere batterijen hebben over het algemeen een langere brandduur.
  • Verlichtingsmodus: Sommige lampen hebben verschillende standen. Denk aan een schemersensor, bewegingsschakelaar, maar ook verschillende licht standen. Lampen die in een lage (dim) stand branden, branden langer dan wanneer ze in de felste stand aan staan.
  • Kwaliteit van de batterijen: Hoogwaardige batterijen hebben over het algemeen een langere levensduur en kunnen langer meegaan tussen oplaadbeurten.

Een lamp op batterijen kan zo’n 6 tot 10 uur branden. Afhankelijk van bovenstaande factoren. Hoe lang het duurt voordat een lamp volledig opgeladen is, hangt van dezelfde factoren af en kan dus verschillen.

Kijken we even naar wandlamp 15609 als voorbeeld, dan duurt het ongeveer 5 uur om de lamp volledig op te laden. Deze lamp brandt vervolgens 6 uur in de felste stand. Wordt deze lamp gebruikt in de met de bewegingssensor, dan kan de lamp zelfs maanden werken.

Ga voor draadloos!

Oplaadbare buitenverlichting is meer dan alleen maar licht; het is een bron van inspiratie, vrijheid en duurzaamheid. Het nodigt uit tot creativiteit, creëert sfeer en brengt je buitenleven tot leven op een manier die voorheen ondenkbaar was. Bovendien is deze nieuwe manier van verlichten duurzaam. Kortom; Verlicht je buitenleven zonder stroom!