• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 26-11-2018

Een echte eyecatcher

Steeds wanneer ik naar de eettafel keek miste ik wat gezelligheid, warmte en sfeer. Juist nu het kouder word buiten vind ik het belangrijk dat het binnen gezellig en knus is. In de zomer zijn we heel erg veel buiten. Met kerst is het sowieso wel gezellig met de kerstboom en alle kerstdecoratie. Maar in de herfst vind ik het soms lastig om sfeer in huis te halen.


De staande lamp die naast de eettafel stond viel in het niet bij de tafel en de lange muur in de woonkamer. Een nieuwe hanglamp boven de eettafel was de oplossing. Maar wat voor een? Ons contactpunt zit niet boven de eettafel en omdat er een dun laagje stuc op het plafond zit durfde ik er niet in te boren. Last van boor angst kun je wel zeggen ;) En toen kwam ik deze lamp tegen! Deze lamp is perfect voor in ons huis!

Wat heel erg handig is aan deze hanglamp is dat het contactpunt niet direct boven de tafel hoeft te zitten. Ik schuif graag met de tafel. De ene keer staat hij tegen de muur en de andere keer langs de muur. Op zolder staat er ook nog een ronde tafel die ik af en toe om wissel met de rechthoekige tafel die er nu staat. De lamp kun je verstellen op allerlei manieren zodat hij altijd perfect boven je tafel beland. Je kunt de lamp op 3 punten verstellen. Bij de plafondplaat, aan het einde van de korte stang en bij de kap. Ideaal dus!

Ik heb bewust gekozen voor de kleur zwart met een zwarte rookglas kap. Waarom? In het begin toen we ons huis kochten wilde we zoveel mogelijk wit in huis. We vonden het lekker rustig. We merken nu dat zwart/kleur veel warmte en gezelligheid met zich mee brengt. Steeds komt er wat meer zwart en kleur in huis waaronder dus deze mooie lamp van Rietveld Licht wonen!

Nu de koude wintermaanden eraan komen vinden wij het heerlijk om samen met een kopje koffie of thee onder een kleedje te kruipen op de bank. Vanaf de bank kijken wij richting de eettafel. Wanneer ik nu naar de eettafel kijk denk ik: ‘ wauw, echt een eyecatcher in ons huis!’ Er is gelijk meer sfeer, warmte en gezelligheid.