• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 29-10-2018

Een nieuwe lamp voor de donkere avonden!

Oh, oh wat kijk ik alweer uit naar de korte dagen, donkere avonden en heel veel winter gezelligheid! Sommige mensen houden ervan terwijl andere mensen het liefst in hun bed kruipen en deze periode overslaan. Toch hoeft deze periode niet somber te zijn. Helemaal niet als je de juiste verlichting in huis hebt.


Ik word super blij van de gedachte van een warm dekentje, een mok warme chocolademelk, de kaarsjes aan en een leuke nieuwe Netflix serie. Nog maar een paar weekjes en dan begint de wintertijd weer. De klok gaat een uurtje terug, het wordt nog vroeger donker en daarom is het dus tijd om de verlichting in huis weer gezellig te maken. Om mij voor te bereiden op deze lange en donkere dagen heb ik bij Rietveld Licht een mooie eettafel lamp uitgezocht. Ik kwam al snel tot de conclusie dat het tijd werd voor een nieuwe lamp en gelukkig hebben ze bij Rietveld Licht meer dan genoeg opties.

Mijn belangrijkste tip bij verlichting is: Maak een statement! Ik ben gek op lampen die een bijzonder design hebben en daarom moet een lamp een echte eyecatcher in mijn interieur zijn. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat ik een dimmer heb geïnstalleerd. Hierdoor kan ik makkelijk wisselen tussen gezellig sfeerlicht en functioneel licht. Ik ben dol op rond en daarom heb ik gekozen voor een grote, moderne en transparante ronde lamp. Maar omdat deze stoere lamp van glas is hoort daar natuurlijk een mooie grote gloeilamp in te zitten. Ik ben dol op een beetje gekkigheid in mijn interieur en deze lamp is een echt statement in de eethoek. De bijzondere vorm in combinatie met het materiaal zorgt voor een luxe en tijdloze sfeer.

Wie net als ik van minimalistische Scandinavische interieurs houdt, kan het beste voor een lamp in strakke en geometrische designs kiezen. Een lamp uitzoeken voor boven de eettafel kan best lastig zijn maar deze lamp zorgt er voor dat de eethoek een open en luchtige ruimte blijft. Ik ben er helemaal blij mee en het maakt de eethoek helemaal af!

Met deze blog wil ik je graag laten zien wat verlichting met je interieur doet. Dat je met een lamp een bepaald gevoel aan je interieur mee kan geven en dat het bij het uitzoeken van een nieuwe lamp echt de moeite waard is om daar wat extra tijd en liefde aan te besteden. Verlichting kan namelijk een geheel nieuwe sfeer in een ruimte creëren.