• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad

Ingebouwd LED; wat ledje?

24-03-2020

“Als mijn lamp stuk is, kan ik ‘m meteen weggooien”, is een veelgehoorde reactie op lampen met ingebouwd led. Is dat wel zo? En waarom worden er dan toch armaturen gemaakt met vast ingebouwde led lampen?

Door ingebouwde led lampen is het mogelijk om de meest creatieve lampen te ontwikkelen. Voorheen zat de ontwerper vast aan een bepaalde vorm, omdat een fitting in de lamp noodzakelijk was. De vorm van de lamp werd als het ware om de lichtbron heen gemaakt. Hierdoor zag je veel dezelfde vormen. Dat is verleden tijd met ingebouwd led. De ontwerper heeft nu vrijheid en dat zie je! Lampen hebben de meest bijzondere vormen en zijn ware kunstwerken.

Die kunstwerken, die kunnen ook wat! Ingebouwde led lampen zorgen voor een mooie egale verlichting in vergelijking met een armatuur met een vervangbare lichtbron waar vaak schaduw te zien is. Ook geeft vast ingebouwd led meer licht dan vervangbare led lampen en is daardoor heel geschikt voor ruimtes waar veel licht nodig is.

Nu denk je wellicht; leuk allemaal, maar hoe lang gaat zo’n lamp dan mee? Een lamp met ingebouwd led moet minimaal 15.000 branduren meegaan. Dat betekent dat je bij een gemiddeld gebruik van vier uur per dag, 10 jaar kunt genieten van een lamp die veel licht geeft en zeer zuinig is in verbruik.

Tien jaar! De grote vraag is natuurlijk, wat nu als de lamp toch eerder defect gaat dan verwacht? We merken dat deze vraag speelt bij onze klanten. Logisch, we zijn zo gewend dat wanneer er een lampje stuk is, we dit zelf eenvoudig kunnen vervangen. Lampen met geïntegreerde led lampen hebben een driver. Dit is de voeding van de lamp en is te vergelijken met een transformator die we kennen van de 12 volt halogeenlampen. Als een led lamp niet meer brandt, wordt dit in veel gevallen veroorzaakt door een defecte driver. En de driver is wel vervangbaar.

Kortom; Ingebouwde led lampen zorgen voor bijzondere lampen, die weinig verbruiken en veel licht geven en lang meegaan. Wat ledje?

Groeten, de servicedesk