• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 13-11-2018

It’s a boy!

Met een tweede op komst, mochten we weer na gaan denken over een nieuwe babykamer. Toen we bij 16 weken wisten wat het zou worden, ben ik meteen Pinterest uit gaan pluizen op zoek naar inspiratie voor een toffe jongens babykamer. Al gauw sprong 1 plaatje voor mij er uit; een jongenskamer met veel naturel, hout, groen en hier en daar een bruine tint. Dit leek mij nou perfect voor ons tweede jochie!


Eerst verzamelde ik plaatjes van de spullen die mij tof zouden lijken in dit kamertje. Ik maakte hier een moodboard van zodat ik goed kon zien of alles bij elkaar paste. Toen ik uiteindelijk helemaal tevreden was met het resultaat, mocht het shoppen gaan beginnen! Naast een oude antieke kast, een lekker opvallend behangetje en accessoires in die ene bruine tint, moest er natuurlijk ook nagedacht worden over verlichting!

Bij een babykamer denk ik vooral aan sfeerverlichting, niet te fel licht voor de kleine maar wel genoeg om te kunnen zien wat je aan het doen wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met aankleden. Aan de hoge balk kozen we voor een fitting lamp met een lange snoer. Bij de commode konden we nog wel wat extra verlichting gebruiken. Omdat ik erg tevreden ben over het roze tafellampje van Rietveld Licht, besloot ik hier weer een kijkje te nemen. Al gauw viel mijn oog op een 10604|houten tafellamp in vorm van een mannetje. Dit zou helemaal toepasselijk zijn in de jongens babykamer. Daarnaast werd ik meteen verliefd op dit bijzondere exemplaar. Een uniek lampje gemaakt uit één stuk hout, met de lichtbron als hoofd! Ik hou wel van dit soort unieke exemplaren die je niet zo vaak ziet.

Het lampje kreeg een mooie grote lichtbron met gedempt licht. Het is een perfect model om op de commode of op een plankje te zetten. Het zwart witte strijkijzer snoer mag ook gezien worden, dat geeft het lampje een stoerdere look! Hij staat echt te shinen in de babykamer! Nu is het aftellen begonnen, over een paar weekjes mogen we een heel klein jochie naast dit prachtige lampje een schoon luiertje geven. Ik kan niet wachten!