• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 19-10-2020

Je woonkamer inrichten naar jouw wens door optimaal gebruik te maken van verlichting

Woonkamer inspiratie vind je in alle bekende woontijdschriften of als je ‘s avonds over straat loopt en een steelse blik in iemands huiskamer werpt. Zeker in dat laatste geval zal het je opvallen dat verlichting de sfeer van een woonkamer kan maken of breken. Een ongezellige lichtkleur of onhandige plaatsing van een lamp kan ervoor zorgen dat jouw woonkamer ideeën niet optimaal uit de verf komen. Lees daarom verder om er zeker van te zijn dat jij door middel van woonkamerverlichting jouw ideale sfeervolle woonkamer kunt realiseren.


Zoek huiskamer inspiratie voor verlichting die bij jouw stijl past

Het fijne aan verlichting is dat er voor iedere stijl interieur woonkamer verlichting is die daarbij past. Ga jij voor de nieuwe woontrends, houd je juist meer van een klassiek interieur óf heb je een heel uitgesproken eigen stijl? Probeer dan eerst vast te stellen welke verlichting er bij jouw woonstijl past. Het valt soms niet mee om te zoeken naar de juiste lampen: woonkamer inspiratie genoeg, maar welke lamp past nu bij welke stijl? Een tip van ons is om te zoeken op decoratie ideeën: woonkamer verlichting is daar namelijk vaak ook onderdeel van. Zoek online naar afbeeldingen van jouw woonkamerstijl en je vindt gegarandeerd ook woonkamer lamp inspiratie! Zo vind je bij het zoeken naar afbeeldingen van een moderne woonkamer ongetwijfeld een foto van een design lamp - woonkamer verlichting kan namelijk net die design-touch geven die je moderne woonkamer nodig heeft. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer stijlen denkbaar voor je woonkamer lamp: landelijk, industrieel, romantisch, strak, Scandinavisch, kleurrijk… Zoek dus ook voor je verlichting woonkamer inspiratie afgestemd op jouw stijl en je zult zeker lampen vinden die daarbij passen!

Kies sfeervolle woonkamer verlichting die ook functioneel is

Nu ga je vaststellen welk type lamp je nodig hebt voor je woonkamer: hanglamp of plafondlamp of misschien wel allebei? De lamp waar de meeste mensen als eerste aan denken is de woonkamer hanglamp of eettafellamp. Dat is niet zo gek, want dat is vaak een echte blikvanger in je interieur. De details van deze hanglamp geven weer wat jij mooi vindt, waar jij de aandacht op wilt richten en welke sfeer jij wilt neerzetten in je woonkamer. Neem er dus zeker de tijd voor om deze lamp uit te kiezen. Daarnaast hebben veel mensen een lamp boven de salontafel of zithoek. Hanglampen boven een salontafel zijn erg mooi. Je kunt deze lamp matchen met je eetkamerlamp door een lamp uit dezelfde serie te kiezen. Of ga juist voor een heel andere lamp zodat je echt twee afzonderlijke hoeken creëert in je woonkamer. De basis van je verlichting wordt gevormd door deze grotere elementen: hanglampen, eventueel een vloerlamp of één of meerdere plafondlampen. Daarnaast kun je de ruimte verder aankleden met tafellampen en wandlampen. Naast dat ze functioneel zijn, zijn deze lampen vaak ook echte decoratie-items. Zo zul je zien dat je met sfeervolle lampen woonkamer verlichting kunt creëren die niet alleen stijlvol is maar ook heel functioneel!

Stem je woonkamer verlichting af op de stijl en sfeer die je voor ogen hebt en je zult zien dat verlichting precies de kers op de taart kan zijn die al jouw woonkamer ideeën tot leven brengt. Heb je hulp nodig bij het vinden van een woonkamerlamp die bij jouw stijl past? Neem gerust contact met ons op en dan helpen wij jou al je woonkamerdromen te verwezenlijken!