• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 11-05-2020

Karakter in huis

Ineens zag ik het. De vloerkleden moesten omgewisseld worden. Nu denk je vast waar heeft ze het over? Dat zal ik je vertellen! Ik ben helemaal weg van vintage kleden. Het karakter, het sleetse, het verhaal wat erachter zit en het feit dat ze uniek zijn. Eigenlijk zijn vintage kleden met als spijkerbroeken, passen overal bij. Ik heb een hoop vintage kleedjes; je zou het gerust een verslaving kunnen noemen. Ze liggen door mijn hele huis en met regelmaat komt er een ‘nieuw’ oudje en gooi ik de boel om.


Er zat me iets dwars. Mijn joekel van een vintage pers die onder de eettafel lag kwam niet helemaal tot zijn recht. Natuurlijk stond het daar mooi; zo’n pracht van een kleed staat overal mooi. Maar toch, er was iets niet helemaal juist. Toen ik, samen met de rest van Nederland (en de wereld) gedwongen thuis zat om het Corona virus te bestrijden, had ik tijd zat om te gaan schuiven. En ik besloot de kleden van de woonkamer en de eetkamer om te wisselen. Serieus, waarom heb ik dat niet eerder gedaan? Dat staat dus helemaal top! Zowel de eettafel als de bank in de woonkamer komen veel beter tot zijn recht met een andere ondergrond, en de pers staat helemaal te shinen! Super blij mee! Meteen een heel nieuw huis. En tja, dan gebeurt het hè. Je kent het vast wel, dan moet ineens alles anders! En hoppa, daar ging ik aan de schuif met alle andere accessoires. Vaasje hier, plantje daar, salontafeltje toch weer anders. En toen bedacht ik me dat het toch wel heel errug leuk zou staan als er een statement lamp bij zou komen te staan. Iets met karakter, wat moderner, maar wel met een klassieke touch, zodat het mooi bij het kleed staat maar niet volledig de plank misslaat.

En laat ik dan deze onwijs leuke vloerlamp vinden! Hoe leuk zijn die pootjes? Tikkeltje eigenwijs, tikkeltje anders maar met een klassieke kap erop. Precies een lamp waar ik naar op zoek was. Ik hou van natuurlijk materiaal dus de houten poten zijn sowieso meteen een winner. Een hele andere vorm die afgemaakt wordt met een ronde zwarte kap. Anders dan anders, tja, daar hou ik ook van! Combinaties die je niet zo voorspelbaar zijn.

De vloerlamp staat z’n mannetje bij die grote pers. Een winnend team als je het mij vraagt. En stiekem denk ik dat de lamp het verdient om het spotlight te delen met zo’n oeroude pers. Hij staat zo trots als een pauw ernaast, en dat vind ik dus ook een hele passende naam voor deze parmantige vloerlamp met een eigenzinnig karakter. Pavone, het Italiaanse woord voor pauw.

Ook een winnende combinatie bij jou thuis?

Ga dan eens snuffelen bij lampen collectie van Rietveld Licht en Wonen. Ga niet altijd voor een veilige keuze! Het zijn juist de verrassende combinaties die een huis zo interessant maken en helemaal eigen.