• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 26-05-2023

Zo kies je de perfecte lampen voor boven het aanrecht

In de keuken is verlichting belangrijk. Als je het aan ons vraagt, is verlichting natuurlijk altijd en overal belangrijk. Maar als je je eigen boontjes staat te doppen met een vlijmscherp mes, wil je zéker niet in het donker staan. Laten we het daarom eens hebben over keuken lampen boven je aanrecht. Er zijn heel wat verschillende soorten lampen voor in de keuken. Elk type heeft zijn eigen unieke voordelen, dus bedenk wat het beste werkt voor jouw keuken. Wil je graag lampen ophangen boven je aanrecht maar weet je niet welke? Wij helpen je graag en leggen je uit hoe jij de perfecte lampen kiest voor jouw keuken!


Waarom lampen boven het aanrecht?

Goed licht is overal belangrijk, maar zeker op plekken waar gewerkt wordt. Nu is koken voor de één een hobby, voor de ander werk en voor weer een ander is koken noodzakelijk kwaad. Toch kunnen we er niet om heen, er wordt groente gesneden en dat wil je niet in slecht licht doen. Waarom lampen boven het aanrecht? Omdat boontjes doppen echt veiliger én makkelijker is in goed licht. En omdat lampen je keuken helemaal afmaken. Het lichtpuntje op de i, zeg maar. De keuken speelt een grote rol in ons interieur. We zien veel open keukens of keukens die helemaal bij de woonkamer getrokken zijn. Hierdoor spelen lampen in de keuken een grotere rol dan ooit. Lampen moeten niet alleen goed licht geven, ze moeten ook passen bij jouw keuken, jouw woonstijl.

Welke soorten lampen boven het aanrecht?

Lampen boven het aanrecht: er zijn heel wat verschillende soorten lampen die boven het aanrecht kunnen. Kies je voor wandlampen, hanglampen of spots? Heb je een keuken zonder bovenkasten, pak dan gerust uit met bijzondere wandlampen. Ook hanglampen kun je boven je aanrecht hangen, als je een keuken hebt met alleen lage kasten. Hanglampen nemen wel meer ruimte in beslag dan bijvoorbeeld wandlampen. Denk hier dus goed over na. Heb je een keuken met bovenkasten, dan heb je over het algemeen al licht vanuit de onderkant van deze keukenkasten. Soms heb je ook al licht aan de onderkant van de afzuigkap. Dit is mooi meegenomen! Een fijne toevoeging is dan een mooie spot. Een 3-lichts spot bijvoorbeeld, zodat je verschillende kanten van jouw keuken kunt uitlichten. Of kies een spot rail; modern, mooi én praktisch. Een spotrail kan je helemaal naar wens samenstellen.Staat de eettafel in of vlakbij de keuken, dan kan je de rail ook laten doorlopen naar de eettafel en er hanglampen aan bevestigen. Mooi!

We zien veel open keukens of keukens die helemaal bij de woonkamer getrokken zijn. Hierdoor spelen lampen in de keuken een grotere rol dan ooit.

Wandlamp boven het aanrecht

Wandlampen in je keuken creëren een luxe uitstraling. Up en down wandlampen verlichten zowel jouw keukenblad als de wand en -afhankelijk van de lamp en de hoogte- het plafond. Up en down wandlampen zijn over het algemeen modern en gaan naadloos op in jouw interieur. Denk goed na over de stijl van jouw keuken: je lampen moeten passen bij die stijl. Moeten? Je moet niks natuurlijk, maar mooi is het wel! Als je een moderne keuken hebt, overweeg dan lampen met strakke lijnen en een minimalistisch design. Als je keuken een meer traditionele stijl heeft, denk dan eens aan bijzondere wandlampen; lampen die opvallen door hun kleur of vorm.

Spotjes boven het aanrecht

Spots zijn altijd goed! Ze passen bij elke keuken, in elke woonstijl en zijn in veel verschillende vormen en kleuren verkrijgbaar. Met spots verlicht je je keuken gelijkmatig en kan je bijvoorbeeld bijzondere accessoires extra belichten. Hoeveel spots je nodig hebt in jouw keuken hangt af van hoe groot je keuken is en hoe de keuken is ingedeeld. Ook belangrijk: een zwarte keuken heeft meer licht nodig dan een witte keuken. Denk ook daar goed over na.

Hanglampen boven het aanrecht

Hanglampen boven het aanrecht? Ja! Zeker in een grote keuken zijn hanglampen boven het aanrecht geweldig. Prachtig om te zien en het maakt de keuken uniek, sfeervol én stijlvol. Een goed idee dus! Bedenk wel dat hanglampen in de keuken niet voldoende licht zullen geven om je keuken helemaal te verlichten. Hanglampen geven -zeker dichte hanglampen- gericht licht. In dit geval zorgen hanglampen dus voor licht op je keukenblad. Hanglampen zijn daarom vooral sfeermakers in de keuken. En er moet ook genoeg ruimte in je keuken zijn voor hanglampen. Een belangrijk puntje, anders loop je tegen de lamp. Letterlijk.