• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 29-04-2019

Manarola

In ons vorige huis hadden we een prachtige kroonluchter met zwarte organza kap er omheen boven de eettafel hangen en daar was ik zo verliefd op! Wat baalde ik, toen we gingen verhuizen, dat ons huidige huis alleen maar inbouwspotjes had en geen lichtpunt voor een hanglamp. Met pijn in mijn hart hebben we toen die kroonluchter verkocht.


Inmiddels wonen we ruim 8 jaar in ons huidige huis en zei mijn man laatst “zullen we een lamp boven de eettafel ophangen?” “Want als we met meer dan 4 personen aan de eettafel zitten, zit de booglamp vaak in de weg”. Eerst dacht ik aarrggh, nu wel! Eigenlijk had mijn man ook wel gelijk, dus snel daarna zag ik mogelijkheden. Je bent een interieur freak of niet hè ;-)

Omdat ik een lamp boven de eettafel zo gezellig vind staan, hebben we destijds voor een booglamp gekozen en dat was een goede keuze. In de 8 jaar dat we hier nu wonen hebben we verschillende eettafels gehad en die hebben op verschillende plaatsen gestaan. Met een hanglamp boven de eettafel hadden we nu een gatenkaas-plafond gehad, haha!

Nu hebben we een ronde eettafel en deze heeft zijn vaste ideale plek gevonden, dus was de tijd rijp voor het ophangen van een hanglamp. Omdat ik nog steeds verliefd ben op onze booglamp, moest de nieuwe hanglamp van goede huizen komen!

De hanglamp moest zwart zijn, zoals de andere lampen in onze woonkamer. Hoewel ze allemaal een andere vorm hebben, is het toch een geheel en dat geeft rust in huis. Daarnaast moest het een stoere en aparte lamp worden. Deze vond ik in de webshop van Rietveld Licht & Wonen.

Een echte eye-catcher vind ik onze nieuwe lamp! Van een afstandje lijkt het alsof de lamp gemaakt is van zacht materiaal maar schijn bedriegt. Hij is gemaakt van houten schubben met mat zwarte verf, die dakpansgewijs over elkaar heen vallen. Het is wel een DIY lamp, want alle houten schubben moet je zelf in een houten geraamte klikken. Dat was even een werkje en zere handen daarna, maar wat een prachtig resultaat! Een waardige vervanger van de booglamp, die nu een ander plekje heeft gekregen in huis.

Mijn vader vindt de lamp wel een beetje op een vis lijken, door de houten schubben. Dus misschien is Manarola, een prachtig vissersdorpje aan de Cinque Terre in Italië, wel een mooie naam voor deze hanglamp!