• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 23-07-2020

Marokkaanse lampen: voor sfeer en warmte in je interieur

Ik heb een modern en strak interieur. Als ik dat hier zo opschrijf, weet ik dat je daar meteen een beeld bij hebt. En dat beeld klopt waarschijnlijk ook. Mijn meubels hebben strakke lijnen, ik heb een slanke, moderne bank, een hoogglans witte keuken en ook de wanden hebben een strakke afwerking. Ik houd van strak, modern en wit, en dus past dit interieur heel goed bij mij. Maar soms mis ik wel een klein beetje warmte en iets meer sfeer. 


Gelukkig zijn er makkelijke manieren om ook in een modern en strak interieur de nodige warmte te creëren. Dat kan natuurlijk met accessoires, maar óók met lampen! Zo ontdekte ik recent dat Marokkaanse lampen echte sfeermakers zijn. En dus ging ik op zoek naar mooie Marokkaanse verlichting voor in mijn interieur. Een keuze maken bleek nog niet zo makkelijk, maar daarover straks meer... 

Oosterse lampen

Marokkaanse lampen vallen onder de categorie Oosterse lampen. Deze lampen doen mij altijd een beetje aan sprookjes denken, 1001 Nachten en Lawrence of Arabia. Ik houd wel van dat uitgesproken uiterlijk! Oosterse lampen hebben warme kleuren, bijzondere patronen en een rijke versiering. Een Marokkaanse hanglamp, vloerlamp of wandlamp... de Oosterse lamp bleek echt de sfeerverlichting te zijn die ik zoek om mijn interieur in een handomdraai een stuk knusser aan te laten voelen. Dat is trouwens echt niet alleen gewenst in een modern en strak interieur zoals dat van mij. Ook als je een landelijk, industrieel of Oosters interieur hebt, creëer je met Marokkaanse lampen heel snel een warme en knusse sfeer in huis.

Een Marokkaanse lamp in zilver of goud

Toen ik in de webwinkel van Rietveld Licht op zoek ging naar Marokkaanse verlichting, ontdekte ik al snel dat er hele kleurrijke Marokkaanse lampen zijn. Dat is natuurlijk erg mooi, zeker als je kiest voor een vloerlamp voor in de woonkamer. Daar maak je echt een statement mee. Maar omdat wit in mijn interieur de boventoon voert, had ik toch het idee dat te kleurrijk iets te heftig zou zijn. Daarom ging op zoek naar iets minder opvallende kleuren. 

Als snel viel mijn oog op de Marokkaanse lamp in goud. Of eigenlijk op meerdere gouden lampen. Zo zag ik een bijzondere gouden plafondlamp die boven mijn eettafel heel mooi zou uitkomen. Daarnaast spotte ik een vloerlamp die zowel aan de buiten- als aan de binnenkant goud was en een mooi opengewerkt design had. Die zag ik al helemaal staan naast de bank in mijn woonkamer. Maar naast goud zag ik ook een mooie Marokkaanse lamp in zilver. Voor deze tafellamp had in mijn woonkamer ook al een plekje op het oog. In plaats van de gouden vloerlamp natuurlijk, want goud en zilver dicht bij elkaar is natuurlijk niet de mooiste kleurcombinatie. 

De Marokkaanse verlichting voor mijn woning

Het bleek dus nog niet zo makkelijk om een keuze te maken uit het ruime aanbod van Rietveld Licht. Op een gegeven moment had ik meerdere lampen voor in de eetkamer en woonkamer op het oog. In de woonkamer overwoog ik niet alleen een vloerlamp, maar dacht ik ook nog aan een kleiner Marokkaans lampje voor in de stellingkast. Het schoot zelfs nog door mijn hoofd om het kapje van het huidige lampje te vervangen door een Marokkaanse lampenkap. Want ja: dat brengt toch eenheid in je interieur, en dat is wat ik zoek! 

Zoals ik al zei, ging er best wat tijd overheen voordat ik een keuze kon maken. Die keuzestress herken je vast wel. Wat hielp mij dan op weg? Ik besloot per ruimte te bepalen wat ik nu echt wilde. Dus een plafondlamp of hanglamp boven de eettafel? En een vloerlamp of tafellamp in de woonkamer? Daarna volgde de kleurkeuze, werd het goud of toch zilver? Deze stapsgewijze aanpak hielp mij om uiteindelijk bij mijn favorieten uit te komen. 

Boven de eettafel hangt nu een prachtige gouden hanglamp in Oosterse stijl met een ronde vorm en kleine openingen die het licht heel mooi doorlaten. En in de stellingkast in mijn woonkamer staat een gouden tafellamp met een ronde bolvorm en opengewerkt patroon, waardoor er rondom een mooie lichtreflectie zichtbaar is. Super sfeervol! Zeker als je ‘s avonds ook nog wat kaarsjes aandoet en lekker met een dekentje op de bank kruipt.

Wil je net als ik een Oosterse lamp kopen? Om boven de eettafel te hangen of in de woonkamer neer te zetten? Bekijk dan eens de collectie binnenverlichting die hier op aansluit van Rietveld Licht. En gebruik mijn selectiemethode als het je ook lastig vindt om een keuze te maken. Dan lukt het je sowieso om een mooie Oosterse lamp voor in jouw woning te vinden!