• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 24-09-2018

Sfeer in huis met de juiste verlichting

Terwijl de warmste dagen van het jaar langzaam weg ebben richt ik mijn blik al langzaam naar de herfst. Hoe gek ik ook ben op de zomer met haar zon en warmte. Elk jaar steelt de herfst ook weer mijn hart. Dat het langzaam aan weer eerder donker wordt vind ik dan ook eigenlijk niet zo heel erg. De verlichting en kaarsjes kunnen weer aan en de knusheid van ons huis komt dan weer extra tot leven.


Verlichting speelt in mijn ogen dan ook echt een grote rol qua sfeer in huis. Een huis kan prachtig ingericht zijn maar, als het lichtplan niet klopt ontbreekt het vaak aan sfeer. Daarom is het plaatsen van verlichting op de juiste plekken ook zo belangrijk. Te fel of teveel licht zorgt vaak voor een kille sfeer in huis. Te weinig verlichting is daar in tegen is vaak niet praktisch. Durf te spelen met licht door bijvoorbeeld dimmers of lampen van verschillende wattage te gebruiken. Zo kun jij zelf ervaren met welke hoeveelheid licht jij je het prettigste voelt. En denk daarbij ook eens goed na over de functionaliteit van het licht. Is het puur sfeerverlichting of moet er bijvoorbeeld ook gewerkt kunnen worden iets dergelijks?

En nu ga heel ik eerlijk zijn. Verlichting vind ik persoonlijk echt één van de moeilijkste dingen in mijn interieur. Simpelweg omdat, ik heel veel verlichting gewoon niet mooi genoeg vind. Het vinden van passende verlichting die ook bij mijn smaak passen is soms echt een verschrikking. Tot ik op de site van Rietveld licht & wonen terecht kwam. Ik verbaasde mijzelf dan ook over de grote collectie lampen die zij aanbieden. Met mijn “moeilijke” smaak stond ik ineens als een kind in een snoepwinkel! Wat een prachtige collectie aan lampen.

En hoe maak je dan de juiste keuze voor een lamp? In de herfst/winter vind ik het erg fijn om met een boek en dekentje weg te kunnen kruipen op de bank. Daarom was ik op zoek naar een staande lamp voor naast onze de bank. Bij ons in huis hebben wij meerdere kleinere lichtpunten om zo een warme sfeer te creëren. Mijn uiteindelijke keuze viel op deze prachtige staande lamp. Het speelse van de knikarm met tegelijkertijd het mooie strakke design sprak mij ontzettend aan. Dit design maakt voor mij de lamp tijdloos en dat vind ik heel belangrijk. Daarnaast sluit de lamp prachtig aan bij de mix van stijlen die ik mijn huis heb. De lamp blend in het geheel zonder dat het schreeuwerig wordt. Het hoekje naast de bank wat eerder wat donker was staat nu te stralen. Daarnaast is het handig dat je de bovenkant van de lamp wat kan bewegen zo kun je dus mooi spelen met het licht.

En jij? Heb jij nog donkere hoekjes in huis die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken?