• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Snel in huis
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 29-01-2019

Stoer, verweerd en landelijk

We wonen nu al meer dan een half jaar in ons nieuwe huis. Ons paleisje. Na een verbouwing van top tot teen kan ik wel zeggen dat elke ruimte een volledige facelift heeft gekregen. De woonkamer aan de voorkant van ons herenhuis is denk ik nog in de meest originele staat. Logisch, want wie gaat nou iets doen aan die prachtige hoge ornamentele plafonds, de meters hoge originele houten luiken en glas-in-lood suite deuren? Behalve nieuwe vloeren en een likje verf is die kamer eigenlijk gebleven zoals hij was. Oh ja, plus de gashaard die we installeerden voor de koele winter avonden; wat een genot! Het enige probleem was, vond ik, dat onze meubels er voor geen meter in pasten. Onze twee oude leren driezitters waren simpelweg veel te groot en te donker voor de ruimte. Mijn man zat er niet mee; 'je kan er toch op zitten'. Mannen, altijd zo praktisch. Maar ik wilde iets anders. Vooral nu de winter er aan kwam (in de zomer zitten we meestal in de zonnige woonkeuken aan de achterkant van het huis). Dus er kwam een nieuwe bank. Yay, zo blij mee! Heerlijk zitten we nu met zijn vieren met het haardje aan, drankje en een knabbeltje erbij, voor de televisie.


Maar je weet hoe het gaat… tenminste bij mij dan. Een nieuwe bank betekent de hele kamer overhoop!! Ineens moest alles anders en een nieuwe look krijgen. Blijven schuiven, nieuwe accessoires, tafeltje weg, tafeltje erbij. Je kent het. Dus ook andere verlichting. Mijn oude vloerlamp paste niet meer echt in het plaatje. Mijn huis is stoer, industrieel, een tikkeltje anders. Maar de woonkamer heeft ook iets landelijks, iets warms. Wat moet daar nou bij?? Tadaaaaaa! Kijk dan eens naar deze beauty van een vloerlamp! Die past dus echt perfect. Het verweerde roestige uiterlijk is lekker stoer, maar de vormgeving is juist landelijk. Als hij aan staat geeft hij zo’n mooi licht met gave schaduw. De kleuren passen precies in mijn straatje. De aardetinten matchen perfect bij de eikenhouten vloer en de haard. Bovendien zet hij Jerry de geit mooi in het spotlight!

Dit is mijn winterkamer met mijn stoere verweerde lamp. Het doet me denken aan de prachtige Italiaanse stad Triëste en zo noem ik de lamp dan ook. Een stad, zo mooi, die de tand des tijds weerstaat en elke seizoen in de gure wind moedig rechtop blijft staan. Deze lamp is een keeper, die staat hier wel een tijdje! Voor welke vloerlamp ga jij?