• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 18-05-2020

Stoere Eyecatcher

Verlichting blijft bij ons toch nog altijd wel een dingetje. Want wat voor lamp kies je, een open lamp, een kap? Of een ander leuk design? En er is ook nog eens enorm veel keus, zo ook op deze webwinkel van Rietveld Licht.


In bijna het hele huis hadden wij wel voldoende verlichting, op één plek na. Déze plek op de foto. Een hoekje achter de eettafel, waar net een lichtpunt ontbrak op de donkere avonden. Ik vind het namelijk altijd wel erg fel als de lamp boven onze eettafel aan moet staan, deze is wel erg groot en fel qua verlichting. En dus was ik op zoek naar een wat subtieler klein lampje. Echter heb ik al meerdere lampen geprobeerd, een vloerlamp of een tafellamp op de vensterbank. Meerderde ideeën gehad, maar niks pakte uit zoals ik had gehoopt en dus werd ik het tot nu nooit eens over dit hoekje in de woonkamer.

Ik was op zoek naar een échte eyecatcher die subtiel was, maar toch opviel in de hoek. En deze vond ik uiteindelijk bij Rietveld Licht. Een prachtig matzwart exemplaar die door het verstelbare systeem ook nog origineel is. Door de kap die erop zit en naar beneden schijnt, hebben wij nu een mooi subtiel lampje in de hoek. Hierdoor is de hoek niet meer zo donker en staat het ’s avonds ook nog eens erg gezellig. Ook het aparte design valt direct op en dat is wat ik wilde creëren in deze hoek. Een hoek die normaal wegvalt toch opvallend maken door er een eyecatcher in te plaatsen.

Het is een wandlamp en de kap van de lamp is in hoogte verstelbaar door de stang die erachter zit. De matzwarte kleur zorgt er voor dat de lamp in elk interieur goed te combineren is. Elke kleur of elk materiaal zal er goed bij matchen. Door een, niet al te hoge, led-lichtbron te gebruiken in de lamp zorgt de lamp voor sfeervolle verlichting op iedere plek. En ook door het snoer met de stekker die er aan zitten, is de lamp op vele plekken op te hangen.

Aangezien wij een industrieel interieur hebben, waar vooral de kleuren zwart en wit in voorkomen. Past deze lamp perfect op deze plek. Ik ben erg tevreden met de hoek zoals die nu is en ’s avonds is deze hoek gelukkig geen donker gat meer. Deze prachtige originele lamp zorgde ervoor dat ik de eyecatcher vond waar ik naar opzoek was.